Evenimentul Zilei > Politica > A acceptat propunerea liberalilor pentru portofoliul digitalizării. Cine este noul ministru
A acceptat propunerea liberalilor pentru portofoliul digitalizării. Cine este noul ministru

A acceptat propunerea liberalilor pentru portofoliul digitalizării. Cine este noul ministru

Ministru al Digitalizării va fi fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloş. El a confirmat, marţi, că a acceptat propunerea colegilor săi liberali de a prelua acest potrofoliul. Boloş susţine că, dacă nu va avea rezultate, se va retrage.

Marcel Boloş a confirmat că a acceptat propunerea liberalilor de a prelua portofoliul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

A acceptat propunerea liberalilor

„Am acceptat această propunere după multe discuţii şi sub rezerva acestei componente tehnice care ţine de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârşit, ca atare va fi nevoie şi de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu (…) Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn şi expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a declarat Boloş, potrivit actualdecluj.ro.

Fostul ministru al Proiectelor Europene a adăugat că se va retrage dacă nu va avea rezultatele scontate: ”Pentru mine este o onoare, dar şi o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”.

Ministru al Fondurilor Europene, în guvernul Ludovic Orban

Marcel Boloş este directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene. El a deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene, în guvernul Ludovic Orban.

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, că este posibil ca joi să aibă loc o şedinţă a conducerii partidulul pentru nominalizarea ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. El a precizat că propunerea care va fi supusă votului partidului va veni din zona filialelor din Ardeal.

Pentru postul de ministru al Digitalizării au mai fost vehiculate şi numele deputatului Sabin Sărmaş, preşedinte al comisiei de IT din Camera Depujtaţilor, susţinut de Emil Boc şi Iulian Popescu, secretar de stat în minister, un apropiat al lui Dan Vîlceanu.

Portofoliul de la Cercetare Inovare și Digitalizare a revenit PNL, în urma negocierilor cu PSD și UDMR, pentru formarea noului guvern. El a fost atribuit, inițial, deputatului Florin Roman. Acesta a fost nevoit, însă, să demisioneze în urma unui scandal public legat de o lucrare științifică din CV-ul său.

Deși au trecut mai multe săptămâni de la vacantarea postului de ministru, nici premierul Nicolae Ciucă și nici PNL, nu s-au grăbit să nominalizeze un înlocuitor.