Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă a făcut marele anunț: Ce urmează după învestirea Guvernului. „Suntem un popor cu multe calităţi”
Nicolae Ciucă a făcut marele anunț: Ce urmează după învestirea Guvernului. „Suntem un popor cu multe calităţi”

Nicolae Ciucă a făcut marele anunț: Ce urmează după învestirea Guvernului. „Suntem un popor cu multe calităţi”

Premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou Executiv, Nicolae Ciucă, a oferit asigurări că odată ce va primi votul necesar învestirii Cabinetului pe care îl va conduce, va mobiliza toate forțele politice astfel încât România să aibă parte de stabilitate și o „viață mai bună”. România are nevoie de „un profil mai puternic” în Europa și la nivel global, a mai transmis generalul.

Nicolae Ciucă a fost desemnat, luni, 22 noiembrie, de către președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou Executiv ce urmează să obțină votul majorității parlamentare pentru învestire. Partidele care formează noua coaliție de guvernare au ajuns la un acord ca funcția de premier să fie deținută de PNL și PSD, prin rotație, câte un an și jumătate, până la alegerile din anul 2024. Votul în Parlament pentru viitorul guvern va fi dat, potrivit estimărilor politicienilor, joi.

Nicolae Ciucă promite că va trece „la treabă din prima clipă”

Prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă a oferit asigurări românilor că odată ce noul Executiv va fi învestit, va pune toate forțele politice „la treabă”. România poate depăși situațiile de criză cu care se confruntă „doar prin dedicare, disponibilitate la efort și solidaritate”, a mai spus generalul.

„Am primit din partea președintelui României responsabilitatea de a forma o echipă de guvernare care să fie supusă aprobării Parlamentului. Forțele politice, cele care doresc să depășim cât mai curând crizele multiple ce încearcă greu țara noastră, au șansa ca în zilele următoare să își asume această responsabilitate. Vă asigur că, odată primit votul instituției fundamentale a democrației, vom trece la treabă din prima clipă”, a afirmat Nicolae Ciucă.

„România merită un profil mai puternic în Europa și în lume”

Premierul desemnat a subliniat că autoritățile politice „nu au timp de pierdut”, iar România „merită” să își consolideze „un profil mai puternic” atât la nivel european, cât și la nivel mondial datorită calităților pe care le are.

„Nu avem timp de pierdut! Depăşirea situaţiei critice va fi posibilă doar prin dedicare, disponibilitate la efort şi solidaritate. Ţara noastră merită un profil mai puternic în Europa şi în lume, pentru că suntem un popor cu multe calităţi. Avem foarte multe de făcut împreună, iar noi vom depune toate eforturile de care suntem capabili pentru a asigura stabilitate şi perspectiva unei vieţi mai bune”, a mai scris generalul Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: