Evenimentul Zilei > Politica > Nicio instituţie subordonată CJ Constanţa nu are autorizaţie de la pompieri. Vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir: ”Nu s-a ocupat nimeni, deşi exista lege”
Nicio instituţie subordonată CJ Constanţa nu are autorizaţie de la pompieri. Vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir: ”Nu s-a ocupat nimeni, deşi exista lege”

Nicio instituţie subordonată CJ Constanţa nu are autorizaţie de la pompieri. Vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir: ”Nu s-a ocupat nimeni, deşi exista lege”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, recunoaşte că nici una din cele 18 instituţii publice şi de cultură, din subordine, între care Spitalul Judeţean Constanţa, Biblioteca Judeţeană, múzeele din oraş şi Pavilionul Expoziţional, nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

Consiliul Judeţean Constanţa a început să se ocupe de autorizarea la incendii a instituţiilor din subordine abia după tragedia de la Colectiv. S-a constatat astfel că Palatul Administrativ (în care funcţionaeză Prefectura, Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa), Biblioteca Judeţeană, Muzeul de Artă, Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (care include şi Delfinariul), Spitalul Judeţean Constanţa, Spitalul de Pneumoftiziologie, trebuie autorizate la ISU.

„Legislaţia a existat dar în CJC nu s-a ocupat nimeni. Şi nu avem autorizare la niciuna. Am demarat, abia acum, procedurile de obţinere a autorizaţiei. Am început cu Pavilionul Expoziţional pentru că acolo se desfăşoară evenimente cu participare masivă de oameni. Până în 23 decembrie trebuie să obţinem autorizarea de la ISU”, a precizat vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir. El recunoaşte, senin, că „astea nu sunt lucruri pe care să le ascunzi, pur şi simplu nu s-a ocupat nimeni şi cred că dacă nu se întâmpla nenoricirea de la Colectiv nici nu se ocupa nimeni”.

Cristinel Dragomir speră, însă, ca ISU Dobrogea să nu închidă instituţiile din subordinea CJ Constanţa. “Faptul că ele pot funcţiona, este la latitudinea exclusivă a ISU Dobrogea” a comentat, el. Procedurile de autorizare se vor întinde pe luni de zile având în vedere că în judeţul Constanţa există doar două firme specializate, cu câte doi angajaţi, care întocmesc dosarele pentru ISU. “Iar angajatul din CJ Constanţa care trebuie să supervizeze aceste documentaţii, printre care şi scenariul de incendiu pentru fiecare imobil, abia acum îl şcolim”, a încheiat Cristinel Dragomir.