Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, în cadrul unei conferințe, că a dus acest subiect în discuție dat fiind schimbările de la nivel european privind creșterea vârstei de pensionare.

„Am început să documentăm subiectul. Nu cred că e de luat o decizie fără o dezbatere. Personal, între speranța de viață și pensionare, merită mai întâi să facem o dezbatere. Să vedem dezbaterile mai întâi. Suntem departe de a lua o decizie”, a spus Alexandru.

În cadrul aceleiași conferințe, ministrul Muncii a afirmat că în societatea românească există o tendință de a se munci cât mai puțin.

”Eu am semnale în sensul în care simt că în societatea românească oamenii vor să se pensioneze cât mai devreme. Mulți dintre cei care sunt aproape de vârsta pensionării își pun problema să se pensioneze cât mai devreme. Există o tendință în societatea românească de a munci cât mai puțin și cred că trebuie o justă măsură pentru a da, într-adevăr, posibilitatea celor care doresc, dar în același timp de a ține cont de o tendință pe care o văd și eu în societate, de aceea nu mă grăbesc să iau decizii. E foarte bine că se generează reacții”, a declarat Violeta Alexandru, potrivit Antena 3.