După mai bine de o săptămână de când România a intrat în stare de alertă și a relaxat o parte dintre restricții, Nelu Tătaru îi avertizează pe cetățeni că pericolul nu a trecut și nu ar trebui să „se culce pe o ureche”, scrie Antena3.

Cu toate că au fost din ce în ce mai puține cazuri de Coronavirus în ultima perioadă, ministrul Sănătății ne îndeamnă să respectăm în continuare măsurile de protecție pentru a nu crea un al doilea val de îmbolnăviri.

„Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o perioadă şi o fază descrescătoare a curbei, este vizibilă, o avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate, vrem să rămână aşa.

Încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese – 1.159 de decese, mai avem 17.700 de cazuri în total.

Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi şi să gestionăm mai bine situaţia care va veni.

În măsura în care acel test sau acel studiu pe care îl pregătim pentru vară, de seroprevalenţă, o să ne arate că avem o marjă din populaţie imunizată şi o să putem gândi mai relaxat pentru momentul toamnă-iarnă”, a spus Nelu Tătaru.