Evenimentul Zilei > Social > Nelu Ploieșteanu nu credea în virus. „Făcea parte din bolnavii Toma Necredinciosul”
Nelu Ploieșteanu nu credea în virus. „Făcea parte din bolnavii Toma Necredinciosul”

Nelu Ploieșteanu nu credea în virus. „Făcea parte din bolnavii Toma Necredinciosul”

Mara Bănică a anunțat că a murit Nelu Ploieșteanu. Jurnalista a făcut anunțul cu părere de rău printr-o postare pe Facebook.

A murit Nelu Ploieșteanu. Anunțul a fost făcut pe Facebook-ul serviciului SMURD.

Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!, se arată în anunțul de pe Facebook.

Și jurnalista Mara Bănică a anunțat dispariția artistului. Aceasta a fost sunată în miez de noapte de fiica artistului care i-a dat vestea cutremurătoare.

“M-a sunat fiica lui cu care am vorbit în fiecare zi, și, în momentul în care te sună în crucea nopții, mi-a și spus: ”Știi de ce te sun la ora asta, nu?” Și nici nu a mai fost necesar să îmi spună.

Am înțeles că puțin după miezul nopții s-a stins. Problema este că ieri, doamna Elena, soția lui Nea Nelu, a primit un telefon de la DSP în care a fost anunțată că pot ieși din carantină. Și dumneaei, și Nea Nelu. Deci, legal, nu mai exista pericolul răspândirii virusului și nici nu cred că îl mai avea în organism”, a povestit Mara Bănică la Antena 3.

Nelu Ploieșteanu nu a crezut în COVID-19

Celebrul artist nu a crezut inițial în virusul care într-un final l-a răpus. Nelu Ploieșteanu a plecat inițial din spital pe semnătură, doar că la câteva zile diferență acesta a fost nevoit să se întoarcă în spital, având nevoie de ajutorul medicilor. Starea lui Nelu Ploieșteanu în momentul în care s-a întors în spital era deja scăpată de sub control, singura soluție a medicilor, fiind intubarea, din cauza nivelului scăzut de oxigen.

”Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore, și cred că făcea parte din categoria bolnavilor ”Toma Necredinciosul”, care a negat virusul și existența lui. De altfel și mie îmi spunea că nu e decât o răceală, motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital.

Avea staturație de 50%

Starea lui se agravase, avea nevoie de un Computer Tomograf pentru ca medicii să detecteze cât de grav sunt afectați plămânii, însă Nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură, a ajuns acasă miercuri seara, starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturația de oxigen a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanța și a fost din nou transportat la spital.

Din nefericire a ajuns intubat într-un timp foarte scurt, cu șanse extrem de mici de supraviețuire”, povestea, la acel moment, Mara Bănică, la Antena 3.