Procurorii Parchetului General au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva fostului ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, în dosarul accidentului produs de acesta, în decembrie 2007, în zona Cotroceni, din Capitala. Anchetatorii au spus că Orban nu poate fi acuzat de vătamare corporala deoarece nu a cauzat  minorei lovite leziuni care să necesite îngrijiri medicale mai mult de zece zile care ducea automat la deschiderea unei cauze penale. În plus, nici familia victimei nu a depus plângere pentru întocmirea unui dosar penal.

Nu a raportat accidentul decât a doua zi

Poliţia Capitalei a informat că în 17 decembrie, în jurul orei 19:30, la sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră s-a prezentat Ludovic Orban, care a declarat că în 16 decembrie, în timp ce conducea un autoturism marca Audi A6, pe Şoseaua Cotroceni, dinspre Bulevardul Iuliu Maniu către Splaiul Independenţei, în apropierea imobilului cu numărul 17, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a tamponat un autoturism marca Daewoo Matiz care se afla parcat pe trotuar.

Pe trotuar se afla și o minoră care a fost lovită după impactul produs de Orban. Părinţii acesteia au declarat la Poliţie că fata nu a suferit leziuni în urma accidentului şi că nu doresc să depună plângere. Fata rănită în accident are 14 ani, locuieşte în sectorul 4 al Capitalei şi în momentul producerii accidentului nu era în niciuna dintre cele două maşini implicate, fiind în trecere prin acea zonă. Sursele citate au precizat că fata a suferit o contuzie la braţ.

A mai intrat în șanț și la Poarta Albă

Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a fost implicat și în 2002 într-un accident de circulație pe Drumul Național 22C, în comuna constănțeană Poarta Alba, mașina pe care o conducea derapând și răsturnându-se într-un șanț, fără ca politicianul să fie rănit.
Ludovic Orban se afla într-un Renault Clio, împreuna cu Georgeta Ionescu, președinta Comisiei Resurse Umane a PNL, și cu Iulia Carcioi, membru al Comisiei de Administrație Publică Locală din PNL, și mergeau spre Constanța, unde se desfășoara intâlnirea regională cu județe din Sud-Estul țării pe probleme de pregătire a alegerilor locale.

Înainte cu 200 de metri de podul peste Canalul Poarta Alba – Midia Năvodari, mașina condusă de Orban a derapat din cauza șoșelei umede și s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. Atât Orban, cât și cele două pasagere au scăpat făra nici o zgărietură.
Ludovic Orban era așteptat și la o conferința de presă unde nu a mai putut ajunge pentru că a rămas lânga autoturismul care a fost tractat până la Constanța. Primarul Hârsovei, Ionel Chiriță,a mers la Poarta Albă și le-a transportat pe cele două pasagere la Constanța.

Accidentul din Iași

Liderul PNL Ludovic Orban s-a răsturnat cu mașina, azi, pe raza localităţii Sârca, din județul Iași. Orban se deplasa de la Iaşi spre Târgu Frumos, pe DN 28, după ce a participat la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Române.