Evenimentul Zilei > Politica > Năstase adună tot mai mulți adepți. Va prelua conducerea PSD? Ce politician i se alătură demersului de reformare
Năstase adună tot mai mulți adepți. Va prelua conducerea PSD? Ce politician i se alătură demersului de reformare

Năstase adună tot mai mulți adepți. Va prelua conducerea PSD? Ce politician i se alătură demersului de reformare

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu a semnat petiția lansată de Adrian Năstase, invitându-i și pe ceilalți colegi să o facă.

Unul dintre liderii PSD care semnează petiţia iniţiată de Adrian Năstase pentru reformarea partidului este Victor Negrescu. Fostul ministru  delegat pentru Afaceri Europene a declarat, pe pagina sa de Facebook, că aderă la principiile enunţate de fostul premier şi îşi invită şi colegii de partid să semneze petiţia.

„M-am întâlnit astăzi cu fostul premier Adrian Năstase pentru a discuta despre apelul lansat către social democrați. Documentul prezintă câteva teme de interes precum progresismul, promovarea tinerilor, nevoia de specialiști.

La acestea aș adăuga asumarea mesajului proeuropean, importanța valorilor social democrate, respectul pentru membrii și simpatizanții noștri, promovarea pe bază de competență sau nevoia de recredibilizare a acțiunilor noastre. Pentru toate aceste motive am decis să semnez astăzi petiția. Vă invit și pe voi să o faceți.

Îi mulțumesc lui Adrian Năstase pentru cartea oferită. Trebuie să învățăm din trecut, să ne asumăm greșelile, să ne respectăm colegii și rezultatele bune obținute (ex.: aderarea la NATO și finalizarea negocierilor de aderare la UE), și să reclădim social democrația românească.”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.

Acum câteva zile, Adrian Năstase a transmis un mesaj către actualii, foştii membri şi simpatizanţii PSD în ideea de a sprijini principalul partid de stânga pentru ca „să iasă din criza în care se află” şi pentru „refondarea” formaţiunii social-democrate.    

„În faţa eşecului politic al PSD în alegerile pentru Parlamentul European, considerăm că este datoria noastră morală să sprijinim principalul partid al stângii să iasă din criza în care se află. O spunem cu tărie, pentru a evita confuziile: nu suntem o disidenţă în interiorul PSD, nu dorim să constituim un partid în interiorul partidului. Nu suntem animaţi de dorinţa de a dobândi înalte demnităţi în statul român. (…) Însă, dorim şi credem că este posibilă refondarea Partidului Social Democrat, pentru a juca în continuare un rol decisiv pentru progresul României. Misiunea uriaşă a reclădirii stângii româneşti are nevoie de toate resursele umane disponibile, de toate minţile şi sufletele oamenilor de stânga. Suntem împotriva oricăror acţiuni de revanşă ori răzbunare. „Să mergem împreună!” este şi dorinţa noastră sinceră”, se arată în scrisoarea manfiest a lui Adrian Năstase, publicată pe blogul său.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: