La licitația organizată de Negoiță au participat 10 firme din care numai trei au îndeplinit condițiile puse de primărie. Valoarea totală finală a contractului intitulat ”execuția lucrărilor de reparații curente și reparații capitale la unitățile școlare și la toate clădirile, aflate în administrarea Sectorului 3 al Municipiului București” este de 196.373.920 de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit pe 19 august, dar abia ieri a fost publicat pe e-licitatie.ro, portalul guvernamental al licitațiilor publice.

Câștigătorii

Contractul a fost cîștigat de o asociere de firme din București. Astfel, firmele câștigătoare sunt SC Energo Drobeta SA Drobeta Tunu Severin, județul Mehedinți, asocierea dintre Unicon SA- SC Marca Telecom-Asix Design și asocierea dintre SC Alexander Hidro Project și SC Eurocors Construcții AG. Firma din Mehedinți este controlată tot de o firmă din Capitală.

Potrivit caietului de sarcini, contractul nu poate fi subcontractat și este finanțat integral de la bugetul local. Energo Drobeta și-a schimbat numele în urmă cu cîțiva ani și este controlată de Daniel Piturlea, dezvoltatorul complexului de locuințe Orhideea Garden din București.

Inculpat din dosarul Mazăre

Marca Telecom eset controlată de Sergiu Mihai Ceacîreanu. La sfârşitul anului 2012, SC Marca Telecom SRL declarase o cifră de afaceri de 9.556.641 lei, un profit net de 386.344 lei şi 40 de salariaţi.  Ceacîreanu este present pe lista celor 37 de inculpaţi pe care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, în dosarul Radu Mazăre.