Evenimentul Zilei > Actualitate > NEBUNIA declaraţiilor în LIGA I. „E un monument al fotbalului, dar ca antrenor, săracul…”. „Să nu-mi mai rostească numele”. „Are umorul trotuarului de calitate. Nu degeaba îl cheamă Ninel”
NEBUNIA declaraţiilor în LIGA I. „E un monument al fotbalului, dar ca antrenor, săracul…”. „Să nu-mi mai rostească numele”. „Are umorul trotuarului de calitate. Nu degeaba îl cheamă Ninel”

NEBUNIA declaraţiilor în LIGA I. „E un monument al fotbalului, dar ca antrenor, săracul…”. „Să nu-mi mai rostească numele”. „Are umorul trotuarului de calitate. Nu degeaba îl cheamă Ninel”

Marius Ninel Şumudică, antrenorul Astrei Giurgiu, a dat tonul declaraţiilor războinice, la finalul partidei dintre ASA Târgu Mureş şi Astra Giurgiu, scor 1-4.

Meme Stoica, managerul general al Stelei, a postat un mesaj ironic pe Facebook, la adresa lui Ivan Gonzalez, jucătorul celor de la ASA Târgu Mureş, care a comis penalty-ul din care Astra a deschis scorul. "Să-i explice cineva lui Ivan Gonzales (sic!) că nu trebuia să-și dea silința să facă penalty. Pentru asta erau Colțescu și Hațegan", a scris Meme.

"Meme Stoica este prea mare pentru noi și pentru fotbalul romanesc, ca să îi raspund și eu. Îi aduc aminte de un simplu refren celebru din BD: Fă-te om, fă-te om, alungă gândul necurat", a spus Şumudică. În prealabil, antrenorul se dezlănţuise: "Am venit să vă arăt ceva. Am venit să vă arăt medicamentul. Folosiți Anticârcel, mama a săpat grădina în două zile cu el. Am vorbit cu doctorul, am cerut pentru tot satul. Nu mai avem nici un cârcel. Noi nu avem probleme cu tot felul de substanțe. O să-i dau mamei și MultiPower, să se pună la semănătoare, să-i dea drumul cu volanul. Ne mai trebuie un punct. Vreau să jucăm cu trofeul pe masă, cu  tricourile de campioni. Nu vreau să atac pe nimeni acum, dar voi face o conferință de presă și le voi răspunde tuturor celor care mă atacă. Acest club merită mai mult respect. Am văzut că și domnul Hagi m-a atacat. Cu tot respectul pentru el, eu nu înțeleg ce vrea să zică uneori. E un monument al fotbalului, dar ca antrenor, săracul, de câte ori am jucat… Vreau să îi spun de pe acum și acestui simbol FCSB-ist, Helmuth Duckadam: Steaua nu a pierdut campionatul, Astra l-a câştigat pentru că a condus încă din tur."

Gigi Becali a fost deranjat de afirmaţiile lui Şumudică şi i-a răspuns: "Nu merită să te cerți cu Șumudică. Valoarea lui se va vedea peste vreo 4 luni. Atunci vedeți cine e el! Și în preliminarii și în play-off. Dar s-ar putea să zică doar Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League!, cum a zis și finul meu (n.r. Cristi Borcea). Și acum mai visează săracul la Champions League! Ăsta e statutul lui social, așa și-a așternut în viața, așa doarme. Spune că face el conferință de presă, ca să vadă ce? Toată lumea îl înjură și îl scuipă. Vrea el să îmi dea mie răspunsuri… Eu îl rog să nu-mi mai pronunțe numele. Am fost eu fraier că i-am permis. Mi se părea de treabă. El om rău nu e, dar își dă prea multă importanță."

Cornel Dinu a abordat în alt fel chestiunea "Şumudică". "Așa cum e expresia italiano vero, Șumudică este un român vero. Îmbină foarte bine umorul fantastic și spiritul românesc. Are acest spirit de a trata cu umor fazele. Replicile sale sunt foarte bune. Nu știu de unde are acest umor, îl are nu doar pentru că s-a născut în centrul Bucureștiului, în Piața Romanâ, așa cum zice el. Are umorul trotuarului de bună calitate. Nu degeaba îl cheamă Ninel", a spus Dinu la Dolce Sport.