Evenimentul Zilei > International > Naționaliștii germani s-au dus să apere granița cu Turcia! Grecii i-au trimis acasă!
Naționaliștii germani s-au dus să apere granița cu Turcia! Grecii i-au trimis acasă!

Naționaliștii germani s-au dus să apere granița cu Turcia! Grecii i-au trimis acasă!

Zece membri ai grupurilor naționaliste Identitare Bewegung din Austria și Germania au sosit în grabă în Grecia să dea o mână de ajutor la apărarea frontierei cu Turcia. După un drum istovitor cu mașina, au reușit să intre în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Promachonas, venind din Bulgaria, apoi s-au îndreptat direct spre granița cu Turcia.

Prezența lor a fost observată, însă, de direcția de poliție din Serres, care a informat rapid serviciile de securitate. Spre marea lor surpriză, cei zece naționaliști au fost contactați de serviciile secrete grecești și li s-a pus în vedere să plece neîntârziat din țară.

Identitare Bewegung (Mișcarea Identitară) este un grup nativist și anti-imigranți, parte a mișcării pan-europene începute în Franța sub numele Generation Identitaire.

Mișcarea identitară a fost clasificată oficial ca fiind de „extremă-dreapta” de către serviciile de informații germane.

Liderul mișcării, austriacul Martin Sellner, este în prezent cercetat pentru legăturile sale cu Brenton Tarrant,  teroristul care a ucis 51 de persoane și a rănit alte 49 în două moschei din orașul Christchurch (Noua Zeelandă) în martie 2019.