Naționala României are șanse mari de calificare la Euro 2024. Cum putem să evităm adversari de top

Naționala României are șanse mari de calificare la Euro 2024. Cum putem să evităm adversari de top Sursa foto: Arhiva EVZ

În prezent, „tricolorii” se află pe locul 1 în grupa I de calificare, cu 16 puncte obținute în primele 8 etape, cu un punct în plus peste Israel, care are însă un meci în minus de jucat.

La acest turneu final din Germania vor participa 24 de echipe, primele două clasate din cele 10 grupe de calificare, plus alte trei naționale care vor obține biletele în urma barajelor generate de ediția viitoare de Liga Națiunilor, baraje care se vor disputa în primăvara anului viitor și la care vor participa 12 echipe. România, în ciuda unui joc modest, păstrează șanse de calificare la Euro 2024.

Au reapărut speranțele după victoria de aseară în drumul spre Euro 2024

Rezultatele înregistrate în urma ultimelor meciuri disputate în preliminariile Euro 2024 ar putea pune România în cea de-a doua urnă. Tragerea la sorți va avea loc pe 2 decembrie, în Hamburg.

Chiar dacă jocul reprezentativei noastre lasă de dorit, lupta pentru a prinde un loc în urna capilor de serie este extrem de imprevizibilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tricolorii au acumulat în acest clasament întocmit pe baza rezultatelor din grupă (nu se contabilizează meciurile cu ultima clasată în seriile de șase) zece puncte și sunt pe locul al zecelea, la egalitate cu Slovenia și la trei "lungimi" în spatele naționalei Ungariei, cu mențiunea că ambele au câte un meci în minus jucat.

tricolori

Tricolorii au șanse pentru grupa a doua

Astfel, în acest moment, pentru că este pe primul loc, România ar prinde urna 1 sau urna 2, prim prisma faptului că ar fi câștigătoare a Grupei I. În această situație, la turneul final, în grupă, tricolorii vor avea de înfruntat echipe care au terminat preliminariile pe locul 2 sau echipe care s-au calificat prin intermediul barajului din Nations League.

Șansele realiste ar fi ca tricolorii sa prindă mai degrabă urna 2 valorică, chiar dacă vor fi pe primul loc în Grupa I la finalul preliminariilor.

Echipa antrenată de Edi Iordănescu depinde în acest moment de ultimele două meciuri rămase de jucat. Ideală ar fi o victorie împotriva Elveției sau măcar un egal, iar meciul cu Israel ar trebui gândit ca o victorie sigură dacă ne dorim calificarea la Euro 2024. Pentru a evita adversari de top în grupa de la CE 2024 este necesar să nu coborâm sub locul 11.

Acum, naționala noastră este cea mai slabă dintre liderii de grupe și poate pierde prima poziție în seria I în cazul unor rezultate nefavorabile cu rivalele la calificare. Ierarhia finală va fi stabilită abia după ce se vor juca și ultimele două etape ale preliminariilor.

În acest moment, șapte țări au obținut deja calificarea la Euro 2024: Turcia, Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Spania și Scoția. A opta este țara organizatoare, Germania, calificată din oficiu.