Evenimentul Zilei > Sport > Naționala de handbal a României, șanse minime să meargă la Jocurile Olimpice. Eșec usturător cu Norvegia
Naționala de handbal a României, șanse minime să meargă la Jocurile Olimpice. Eșec usturător cu Norvegia

Naționala de handbal a României, șanse minime să meargă la Jocurile Olimpice. Eșec usturător cu Norvegia

Naționala de handbal a României are mici șanse de calificare la Jocurile Olimpice de Vară, după eșecul cu Norvegia. Totul se joacă duminică.

Naționala de handbal a României a fost învinsă, sâmbătă seara, de Norvegia, scor 24-29. Meciul a contat pentru turneul preolimpic. Evenimentul de unde se pot obține biletele pentru Jocurile Olimpice de Vară. Competiție ce va fi găzduită de Tokyo, în această vară, după amânarea suferită anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

Naționala de handbal a României nu a făcut față puternicei reprezentative a Norvegiei. Mai există o singură variantă pentru a merge la Tokyo

Turneul preolimpic se desfășoară în Muntenegru și la el participă și țara gazdă. A cărei reprezentativă a câștigat, vineri, jocul cu Norvegia, scor 28-23. Ar mai fi trebuit să ia startul la această întrecere și reprezentativa din Kazahstan. Dar situația creată de pandemie a schimbat lucrurile. Iar naționala asiatică, fără nicio șansă teoretică de calificare la Olimpiadă, a rămas acasă.

Așadar, sâmbătă seara, „tricolorele” au fost depășite de o formație a Norvegiei care și-a arătat superioritatea de la început până la final. Nordicele au condus la pauză cu scorul de 13-11. Iar la finalul celor 60 de minute și-au mărit avantajul. Asigurându-și două punce în clasament. Și un golaveraj de 0.

Meciul cu Muntenegru ne lasă mici speranțe. „Tricolorele” au nevoie de un succes consistent, la minimum cinci goluri diferență

România evoluează, duminică, împotriva naționalei Muntenegrului. „Tricolorele” nu au o altă variantă decât cea a victoriei. Și nu un succes la o diferență mai mică de cinci goluri. În acest caz, va conta numărul de goluri marcate. Muntenegrencele au în acest moment +5 la golaveraj. La Jocurile Olimpice se califică primele două echipe din clasament.

Partida cu Muntenegru se va disputa, duminică, de la ora 17.00, la Podgorica, și va fi transmisă de Prima TV.

O nouă umilinţă pentru România. Naţionala de handbal masculin spune adio Europeanului din 2022

Naționala de handbal, învinsă și de Ungaria. România a bifat o contraperformanță unică la European