Evenimentul Zilei > Sport > O nouă umilinţă pentru România. Naţionala de handbal masculin spune adio Europeanului din 2022
O nouă umilinţă pentru România. Naţionala de handbal masculin spune adio Europeanului din 2022

O nouă umilinţă pentru România. Naţionala de handbal masculin spune adio Europeanului din 2022

Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă, în mod surprinzător, de modesta echipă a statului Kosovo şi şi-a luat deja adio de la calificarea la Campionatul European de anul viitor.

După ce a căzut inexplicabil în repriza secundă a meciului tur din Kosovo şi a obţinut cu greu chiar şi o remiză, reprezentativa tricoloră, condusă de selecţionerul Rareş Fortuneanu, a trăit, ieri seară, o nouă umilinţă.

Tricolorii au cedat pe teren propriu, în confruntarea cu bătăioasa națională a micuţului stat ex-iugoslav şi nu mai au decât şanse minime de a mai prinde, după o absenţă lungă, de nu mai puţin de 26 de ani, participarea la turneul final. Partida s-a încheiat cu scorul de 30 – 25, în favoarea oaspeţilor de la Pristina, iar Cristian Fenici şi ceilalţi coechipieri ai săi au ajuns pe locul trei în grupă.

Kosovo, doar patru succese în întreaga existenţă

Deşi Kosovo e o naţională înfiinţată de numai cinci ani şi care a strâns, în scurta sa istorie, doar cinci victorii, România nu a izbutit să obţină decât un singur punct din cele patru puse în joc în dubla cu kosovarii.

Apărătorul buturilor tricolore, Mihai Popescu, îşi toarnă singur cenuşă în cap în urma acestei înfrângeri dureroase. Experimentatul goalkeeper în vârstă de 36 de ani recunoaşte că evoluţia României a lăsat mult de dorit ieri seară, dar spune răspicat că nu a fost vorba despre o lipsă de concentrare.

„Sunt foarte nemulţumit de jocul meu. E unul dintre cele mai slabe meciuri ale mele pe care le-am avut la echipa naţională. Eu nu am venit vreodată să-mi bat joc de prima reprezentativă” s-a apărat Popescu, la sfârşitul disputei cu Kosovo.

Conform calculelor hârtiei, elevii lui Rareş Fortuneanu mai au încă şanse matematice de a obţine poziţia secundă în această grupă dominată autoritar de Suedia. În realitate însă, tricolorii au speranţe de doi lei, fiind obligaţi să câştige ultimele două partide, cu Suedia, la Sibiu, şi cu Muntenegru, în deplasare la Podgorica, şi să aibă parte, de asemenea, şi de jocul unor rezultate avantajoase ale contracandidatelor.