Năstase, pus sub învinuire de procurorii DNA

Năstase, pus sub învinuire de procurorii DNA

Adrian Năstase a fost pus sub învinuire de către procurorii DNA pentru luare de mită, în dosarul Zambaccian 2.

Problemele cu justiţia ale fostului premier continuă, în fiecare zi consumându-se un nou episod. Azi, procurorii DNA l-au pus sub învinuire pe Năstase, în dosarul Zambaccian 2, pentru primirea mai multor obiecte aduse din Hong Kong prin intermediul Irinei Jianu.

Liderul PSD a fost audiat la DNA, timp de două ore, el fiind însoţit de avocaţii săi pentru a lua cunoştinţă de acuzaţiile care i se aduc.

Punerea sub învinuire survine deciziei Camerei Deputaţilor, din martie 2009, de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Năstase, acesta putând fi urmărit penal în dosarele Zambaccian 2 şi Mătuşa Tamara.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acelaşi timp, urmărirea penală a fostului premier în cazul Zambaccian 1 continuă să fie blocată, la nivel parlamentar, după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins, în 13 august 2008, cererea procurorului general Laura Codruţa Kovesi de ridicare a imunităţii parlamentare. eri, deputaţii PSD, PNL şi UDMR din Comisia pentru Regulament au decis că solicitarea lui Kovesi de reluare a votului în dosarul Zambaccian 1 este lovită de viciu de procedură.

Kovesi ceruse repetarea votului pe motiv că, între timp, Curtea Constituţională a stabilit că începerea urmăririi penale se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi şi nu cu două treimi cum era până acum. Deputaţii au stabilit însă că decizia CCR nu se poate aplica retroactiv.