Evenimentul Zilei > Social > NASA, la un pas de a afla dacă a existat viață pe Marte! Roverul Perseverance transmite imagini fabuloase
NASA, la un pas de a afla dacă a existat viață pe Marte! Roverul Perseverance transmite imagini fabuloase

NASA, la un pas de a afla dacă a existat viață pe Marte! Roverul Perseverance transmite imagini fabuloase

Roverul Perseverance al NASA a intrat în faza cea mai interesantă a misiunii sale pe Marte, cea științifică și se pregătește să obțină informații care ar putea răspunde la marea întrebare pe care și-o pun savanții: A existat vreodată viață pe Marte?

Pe 1 iunie, spune JPL, roverul Perseverance Mars al NASA a început faza științifică a misiunii sale, părăsind locul de aterizare „Octavia E. Butler”.
De atunci, Perseverance a parcurs aproximativ 917 metri. Acum se află în apropierea unei regiuni numite Séítah adiacentă cu bazinul Craterului Jezero.

„Am ajuns la următorul popas. De aici pot vedea ceea ce noi numim Séítah. Este o zonă cu dune care include câteva ținte științifice. Voi continua să spionez de aici, desfășurând cercetări științifice de la distanță, iar apoi voi continua să explorez”, arată un mesaj publicat pe contul oficial de Twitter al roverului Perseverance.

Craterul Jezero ar putea dezlefga misterul vieții de pe Marte

Acest crater Jezero s-ar putea dovedi esențial pentru a afla dacă pe Marte a existat vreodată viață. Sunt cel puțin două motive pentru care savanții sunt foarte interesați de acest crater. „Această zonă se afla sub cel puțin 100 metri de apă în urmă cu 3,8 miliarde de ani. Nu știm ce povești ne vor spune rocile stratificate, dar suntem foarte bucuroși să începem cercetările”, spune Kevin Hand, astrobiolog la Laboratorul Jet Propulsion al NASA (JPL).
Mai mult, cercetătorii cred că în această zonă există roci care ar fi putut conserva microfosilelor și alte semne ale vieții. „Știm de pe Pământ că această fază minerală este excepțională pentru conservarea microfosilelor și a altor biosemnături, astfel că face aceste roci să fie ținte interesante pentru explorarea roverului.”

Imagini de o frumusețe stranie transmise de roverul Perseverance Mars al NASA

Zona în care se afla acum roverul nu este numai foarte interesantă pentru savamnți, Peisajul este extraordinar, după cum se poate vedea și în imaginea panoramică transmisă de NASA.
„Încep să mă pricep la condus și să preiau comanda. Prin cartografierea împrejurimilor pe măsură ce conduc, voi putea să parcurg o suprafață de 5 sau 6 ori mai mare într-o singură zi. Asta e foarte bine, pentru că am atât de multe de făcut”, spune mesajul publicat pe contul lui Perseverance, scrie dailygalaxy.com

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: