Evenimentul Zilei > Social > Acuzație bombă! NASA ascunde adevăratele imagini de pe Marte
Acuzație bombă! NASA ascunde adevăratele imagini de pe Marte

Acuzație bombă! NASA ascunde adevăratele imagini de pe Marte

O ipoteză tulburătoare este legată de prezența roverului NASA pe Marte

NASA ascunde imagini Marte. Roverul de pe Marte a ajuns pe Planeta Roșie joia trecută după ce s-au consumat „șapte minute de teroare” în care mulți angajați ai NASA și-au ros unghiile – fiindcă aterizarea vehiculului NASA pe Marte a fost cu suspans. Chiar înainte ca aplauzele să se oprească în camera de control a misiunii, roverul Perseverența transmitea deja primele fotografii pe care le-a făcut pe suprafața planetei. Roverul plecat la vânătoare de extratereștri a ajuns în Craterul Jezero, chiar la nord de ecuatorul marțian, unde oamenii de știință speră să găsească dovezi ale vieții pe Marte.

Brian Cox, om de știință TV și profesor de fizică a particulelor la Universitatea din Manchester, și-a exprimat entuziasmul față de misiunea istorică pe Twitter. El a scris pe Twitter săptămâna trecută după aterizare: „WowW Dar minunat de la @NASAPersevere!” La corul mesajelor de felicitare s-a alăturat și astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, care a spus: „Felicitări @NASA pentru aterizarea cu succes a SUV-Sized Perseverance Rover pe planeta Marte”.

Dar nu toată lumea a participat la sesiunea de felicitări, întrucât o comunitate minoră de sceptici și teoreticieni ai conspirației contestă aterizarea pe Marte.  Unii utilizatori de rețele sociale au pus la îndoială prețul de 2,9 miliarde de dolari al roverului aterizat pe Marte, în timp ce alții au susținut în (mod bizar) că aterizarea a fost o farsă elaborată.

NASA ascunde imagini Marte

Alții, inclusiv vânătorul de OZN-uri Scott Waring, au acuzat NASA că nu este în totalitate sinceră cu privire la rezultatele misiunii. Roverul Perseverența a transmis deja zeci de mii de imagini pe Pământ, făcute în timpul coborârii sale și după aterizare. Unele dintre fotografiile inițiale, totuși, sunt neclare – o situație obișnuită în cazul imaginile brute sunt neprocesate. Vânătorul de OZN-uri Scott Waring a susținut pe blogul său UFO Sightings Daily, că NASA a înnegrit în mod deliberat imaginea.

Vânătorul de OZN-uri a spus: „NASA a cheltuit 2,7 miliarde de dolari pentru misiunea rover, așa că știm că au cea mai bună tehnologie … adică camerele de luat vederi sunt cele mai bune oferite de vreo firmă de pe Pământ. O astfel de eroare nu s-ar întâmpla niciodată cu o tehnologie atât de avansată și scumpă. Chiar și un simplu iPhone 12 legat de rover ar oferi detalii mai clare, mai mari, un contrast mai bun și fotografii color mai bune decât cele pe care NASA le arată publicului. Deci, cum se poate întâmpla acest lucru?”

Ce ascunde NASA?

În opinia sa, imaginile au fost întunecate pentru a ascunde o navă extraterestră sau o structură care altfel ar fi fost expusă publicului. Vânătorul de OZN-uri Scott Waring este un adept credincios al fenomenelor extraterestre. Scott este un personaj popular, care interpretează zilnic evenimente neobservate de cercetători, cum ar fi prezența OZN-uri. În trecut, el a făcut publice fotografii despre ceea ce pretindea că arată o sticlă extraterestră pe Marte.

El a argumentat: „Un iPhone 12 ar face fotografii de 1,37 MB în comparație cu fotografiile Perseverance Rover pe care publicul le vede la o rezoluție de 56 KB, maxim 250 KB. O asemenea calitate a fotografiei este jalnică și nici nu merită ca cineva să le privească. Acum … întreabă-te … ce ne ascunde NASA cu adevărat de noi toți? Asta … este întrebarea corectă.”