Evenimentul Zilei > Social > NASA, în alertă! Trei asteroizi se îndreaptă spre Pământ săptămâna aceasta
NASA, în alertă! Trei asteroizi se îndreaptă spre Pământ săptămâna aceasta

NASA, în alertă! Trei asteroizi se îndreaptă spre Pământ săptămâna aceasta

Pământul este amenințat aproape constant de resturile spațiale sub formă de asteroizi și meteoriți, iar săptămâna aceasta nu face excepție. Spre Pământ se îndreaptă trei asteroizi.
Oamenii de știință sunt în aleră.  Trei asteroizi „potențial periculoși”, care măsoară peste 15 metri în diametru se apropie de Pământ în această săptămână. NASA a făcut anunţul.

Pe 16 septembrie, asteroidul 2020 RW3, care măsoară aproximativ 18 metri  în diametru (sau de două ori mai lung decât un autobuz din Londra) va trece pe lângă Pământ la o distanță de 2,5 milioane de km.

Atacul asteroidal al săptămânii se va încheia joi cu două roci spațiale mult mai mari: 2020RN1 de 30 de metri (de două ori înălțimea semnului de la Hollywood) și QJ33 de 62 de metri, care va trece la o distanță sigură de șapte milioane și respectiv 2,5 milioane de km.

Asteroidul 2020 QU6, cu o lățime de 1.000 de metri, suficient de mare pentru a provoca daune semnificative aici pe Pământ dacă ar lovi, a fost observat de astronomul amator Leonardo Amaral cu sediul la observatorul Campo dos Amarais din Brazilia, pe 27 august. Asteroidul a trecut la o distanță de 40 de milioane de kilometri, de peste 100 de ori distanța dintre Pământ și lună, pe 10 septembrie.

Amaral a reușit să observe asteroidul datorită punctului său de observație oarecum unic, deoarece se află în emisfera sudică, în timp ce multe dintre telescoapele noastre de vânătoare de asteroizi se află în emisfera nordică.

„Această descoperire ne amintește că, deși am găsit cele mai mari NEO-uri (Near-Earth Objects), totuşi nu le-am găsit pe toate”, a declarat Casey Dreier, consilier senior pentru politici spațiale de la The Planetary Society.

Pentru ca nimeni să nu se simtă prea confortabil, omenirea trebuie să rămână mereu vigilentă la amenințările din spaţiu,  deoarece un astronom amator din Brazilia a descoperit un asteroid mare şi periculos  care a alunecat cumva pe lângă planeta noastră chiar luna trecută., fără ca NASA să-l fi depistat, informează RT.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: