Evenimentul Zilei > International > Namaste Trump. India gonește vacile și protejează nasul Melaniei
Namaste Trump. India gonește vacile și protejează nasul Melaniei

Namaste Trump. India gonește vacile și protejează nasul Melaniei

Pentru prima oară Donald Trump va efectua o călătorie oficială în Asia de Sud

Liderul de la Casa Albă începe de luni o deplasare în India. În cadrul vizitei, care va dura două zile, sunt programate un miting uriaș, alături de premierul indian Narendra Modi, și o vizită la faimosul mausoleu Taj Mahal.

Vizita lui Trump în India are loc și pe fondul unor fricțiuni comerciale din cauza protecționismului pe care-l afișează ambele țări, scrie AFP. În acest sens, marți sunt prevăzute discuții pe tema mai multor dosare. India este un aliat strategic pentru Statele Unite care văd în această țară o contragreutate în fața creșterii puterii și influenței Chinei în regiune.

„Aștept cu nerăbdare să fiu alături de marii mei prieteni din India”, a scris pe Twitter președintele republican înainte de a se îmbarca la bordul avionului prezidențial, Air Force One.

Președintele american va sosi prima dată la Gujarat (vest), stat bogat din India, unde s-a născut Narendra Modi și unde naționalismul hindus a guvernat până la sosirea lui Modi în fruntea unei națiuni cu 1,3 miliarde de locuitori, în 2014.

Autoritățile din Ahmedabad, capitala statului Gujarat, au lucrat zi și noapte să pună orașul la punct pentru ilustra vizită. Imense panouri care celebrează prietenia Trump-Modi au fost postate pe traseul pe care se va deplasa cortegiul american.

O armată de lucrători de la salubritate a curățat deșeurile de pe străzile orașului. Municipalitatea a însărcinat o echipă specială să evacueze câinii de pe străzi dar și – măsură rară – vacile. Idem și pentru maimuțe, care au fost capturate și mutate în zone aflate departe de ochii Secret Service.

Președintele Donald Trump va fi așteptat și cu un zid, construit în jurul mahalalelor din Ahmedabad care se află în apropiere de traseul prezidențial. Oamenii au acuzat guvernul indian că vrea să „ascundă sărăcia” de ochii liderului de la Casa Albă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE