Evenimentul Zilei > International > Naftali Bennett, premierul Israelului, avertisment: „Răbdarea noastră se epuizează”
Naftali Bennett, premierul Israelului, avertisment: „Răbdarea noastră se epuizează”

Naftali Bennett, premierul Israelului, avertisment: „Răbdarea noastră se epuizează”

Centrala nucleară iraniană Bushehr a fost oprită de urgență pentru 3-4 zile. Aceasta este singura centrală nucleară a Iranului și oprirea ar putea cauza pene de curent în republica islamică.

Naftali Bennett a transmis că răbdarea Israelului cu dușmanii se epuizează. Marii dușmani regionali ai Israelului sunt Organizația Hamas și Iranul.

Singura centrală nucleară a Iranului a fost oprită de urgență, situație care ar putea cauza pene de curent în republica islamică. Este pentru prima dată când s-a apelat la această procedură, care a fost anunțată la scurt timp după o amenințare a noului premier israelian. Naftali Bennett a avertizat inamicii țării că nu va mai tolera atacuri, scrie Aleph News.

„Dușmanii noștri vor învăța regulile: nu vom tolera violența, nu vom tolera ploile de rachete,  nu vom avea înțelegere și nu vom tolera rebelii, răbdarea noastră se epuizează”, a declarat Naftali Bennett.

Inamicii Israelului în regiune sunt organizația Hamas, dar și Iranul, țară al cărei program nuclear vizează direct Israelul. În ultimul an, mai multe explozii și incendii misterioase au afectat centrala nucleară iraniană și au fost puse pe seama sabotajelor Mossadului.

Noul premier al Israelului este cunoscut a fi un extremist. Conform negocierilor din coaliția de guvernare, el urmează să fie premier pentru doi ani și va fi înlocuit de centristul Yair Lapid.

Noul președinte al Iranului, de Măcelarul din Teheran

Președintele ales iranian, Ebrahim Raisi, se tem israelienii, va adopta măsurile dure ale liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei cu privire la politica externă și nucleară.

Ministrul de externe al Israelului, Yair Lapid, a postat pe Twitter sâmbătă seară:

„Noul președinte al Iranului, cunoscut sub numele de Măcelarul din Teheran, este un extremist responsabil de moartea a mii de iranieni. El este dedicat ambițiilor nucleare ale regimului și campaniei sale de teroare globală ”.

Lapid a argumentat că „alegerea sa ar trebui să determine determinarea reînnoită de a opri imediat programul nuclear al Iranului și de a pune capăt ambițiilor sale distructive regionale”.

Ministrul de externe Lapid a solicitat o „hotărâre” de a opri programul nuclear al Iranului.