Evenimentul Zilei > Sport > Nadia Comăneci, decorată cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer. Klaus Iohannis a semnat
Nadia Comăneci, decorată cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer. Klaus Iohannis a semnat

Nadia Comăneci, decorată cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer. Klaus Iohannis a semnat

Nadia Comăneci va primi o înaltă distincție oferită de România, iar președintele Klaus Iohannis a semnat chiar în ziua în care fosta mare gimnastă a împlinit 60 de ani.

UPDATE: Nadia Comăneci: „Mă simt deosebit de onorată să primesc această distincție din partea statului român! Mulțumesc domnului Președinte Klaus Iohannis și tuturor românilor pentru aprecierea arătată în toți acești ani! Voi continua, cu mândrie și încântare, să reprezint și să promovez România și pe români oriunde în lume, cu toate valorile și performanțele pe care le are țara noastră!”

Știre inițială: Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare a gimnastei Nadia Comăneci cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Nadia Comăneci va primi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer

„Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”, se precizează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Prima gimnastă care a fost notată cu 10

Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-o competiţie internaţională, împlineşte, astăzi, 60 de ani. Ea și-a trecut în palmares cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Campionatele Mondiale (CM) şi nouă de aur la Campionatele Europene (CE). Numărul total al medaliilor câştigate de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice, CM şi CE se ridică la 25, din care, 16 de aur. Este considerată una dintre cele mai bune sportive din secolul trecut şi cea mai mare gimnastă din istorie.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru urări, în această zi de 12 noiembrie, în care am ajuns la o anumită vârstă. Vă doresc tot binele din lume, rămâneți sănătoși. Mulțumesc”, a transmis Nadia Comăneci cu ocazia aniversării zilei de naștere.

Mesaj trimis de oficialii de la COSR

„La mulţi ani perfecţi, Nadia! Ne-ai învăţat să credem, ne-ai inspirat să visăm, ne-ai motivat să perseverăm! Sportul este despre oameni, emoţii şi mândrie! România a vibrat pentru tine de la primul 10 olimpic şi continuă să admire şi astăzi eleganţa unuia dintre cei mai cunoscuţi români de pe planetă. Din tot sufletul îţi dorim o zi plină de bucurie! Team Romania duce povestea mai departe. La mulţi ani, perfecţi, Nadia! Lista urărilor e deschisă, toate ajung la Nadia!”, a fost mesajul oficialilor de la COSR.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: