Slănic Moldova
De vineri și până duminică, la Slănic Moldova, la Ferma Stâna Dacilor, va avea loc Festivalul Produselor Tradiționale – Răvășitul Oilor. Organizatorii promit o zonă gastronomică, o expoziție de animale, produse tradiționale și obiecte de artizanat, un concurs de cai și un frumos foc de tabără. Nelu Ploieșteanu și taraful, Veta Biriș, Silvia Ene, Ansamblul Folcloric „Păunașii” și mulți alții vă vor încânta cu muzica.

Buziaș
La Buziaș, acest sfârșit de săptămână este rezervat papricașului și vinului. Festivalul se va desfășura la intrarea în Parcul Central din Buziaș. Duminică, evenimentul ia startul la ora 9.00, când ceaunele vor da în clocot și va începe pregătirea delicioaselor preparate, urmând a fi desemnat cel mai bun bucătar. Alături de un vin bun, vă vor încânta Aurel Tămaș, Cornelia Lupulescu, Mariana Sav și alți soliști de muzică populară.

Bacău
Pe Stadionul Municipal din Bacău, de vineri și până duminică, va avea loc Festivalul „Toamna băcăuană”. Nu vor lipsi gustările tradiționale și muzica de petrecere. Pe lângă artiști locali consacrați și ansambluri folclorice, seara de duminică îi este rezervată lui Nicu Paleru.

Breaza
Duminică sunteți invitați la Festivalul Toamnei de la Breaza. Aici vă puteți delecta cu produse autentice românești, cum ar fi : preparatele la ceaun, sărmăluțe, tochitură din oaie, porc sau vit. Pe lângă preparatele gătite de către gazdele festivalului, se pot achizitiona produse specifice zonei: brânză de burduf, cârnați de casă, pastramă de oaie, cașcaval autentic românesc și multe altele.

Mediaș
Dacă sâmbătă ajungeți în Mediaș, județul Sibiu, nu trebuie să ratați „Ziua Recoltei”. Sunteți așteptați să vizitați târgul de produse meșteșugărești, special organizat cu acest prilej, să savurați fructele, legumele și preparatele tradiționale oferite de producătorii locali, și, nu în ultimul rând, să să vă bucurați de spectacolele de muzică și dans popular. Nicoleta Voica, Ciprian și Mihaela Istrate, Mariana Deac, Vasile Coca, sunt numai câțiva care vor urca pe scena din Mediaș

București. Utopica

Începând de joi, 10 octombrie, Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală „Conacul Golescu-Grant” găzduiește expoziția interactivă Utopica. Aceasta este alcătuită din șase zone interactive care invită gradual vizitatorul să observe, să asculte, să înțeleagă, să participe, să interacționeze cu obiecte sau cu alți vizitatori, să acționeze, să se relaxeze, să reflecteze. Expoziția se adresează copiilor mici și mari, cu vârsta peste 7 ani și este dedicată tuturor celor care vor să schimbe ceva. Celor care au ceva de spus. Care visează cu ochii deschiși. Intrarea este liberă!

Doamnele Muzicii Românești

În perioada 10 octombrie – 8 noiembrie 2019, violonista Diana Jipa şi pianistul Ştefan Doniga vor susține un turneu național de promovare a celui mai recent proiect cultural și produs discografic care le aparține, intitulat „Doamnele muzicii românești”. Este un concept cultural amplu care cuprinde activitatea de cercetare, realizarea de înregistrări speciale, producția de disc, promovare și distribuție gratuită în școli de materiale documentare și audio (500 de CD-uri distribuite gratuit în România) precum și un turneu național de recitaluri și lansări de disc. Joi, 10 octombrie, de la ora 18.30 în Sfântu Gheorghe, în Sala Bastion a Centrului de Cultură „Arcuș”, va avea loc prima reprezentație a Doamnelor muzicii românești.

Premieră la Teatrul În Culise

Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, sunteți așteptați la o nouă premieră a Teatrului În Culise, din incinta Artist Cafe, de pe strada Lipscani, nr. 30. Audiția, de Aleksandr Galin, în regia lui Cristian Bajora. Un spectacol de teatru contemporan clasic, o comedie dulce-amăruie despre comerțul cu femei și mirajul vieții în străinătate, într-o țară care de-abia se dezmeticește din somnul comunismului.

Scrisori eminesciene la Nottara

Joi, 10 octombrie 2019, la ora 19.30, La Teatrul „Nottara” din Capitală, Sala „George Constantin”, va avea loc spectacolul de teatru poetic „Scrisori eminesciene”, susținut de George Custura, actor al Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov. Spectacolul de teatru poetic „Scrisori eminesciene” a fost realizat în anul 2000, când s-au împlinit 150 de ani de la nașterea poetului, iar de atunci, timp de aproape două decenii, spectacolul s-a jucat cu mare succes pe numeroase scene ale țării.