Evenimentul Zilei > International > Mutaţie Covid în Anglia: UE: Trebuie să lăsăm frontierele Schengen deschise
Mutaţie Covid în Anglia: UE: Trebuie să lăsăm frontierele Schengen deschise

Mutaţie Covid în Anglia: UE: Trebuie să lăsăm frontierele Schengen deschise

EURONEWS. O abordare coordonată. Uniunea Europeană va încerca să ofere răspunsuri univoce pentru a limita noua tulpină de COVID-19 din Regatul Unit. La reuniunea de urgență de luni, statele membre au subliniat importanța menținerii granițelor deschise în Spațiul Schengen și permiterea intrării în țările de origine a cetățenilor europeni din Marea Britanie.

În următoarele ore, Comisia Europeană va dezvălui ghidurile pentru reglementarea călătoriilor dincolo de Canalul Mânecii și invers. Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a afirmat că Germania nu este încă în măsură să evalueze pericolul noii tulpini de coronavirus.

„Vom continua să lucrăm împreună la nivel european pentru a decide următorii pași, în special pentru măsurile care trebuie luate după 31 decembrie, când este prevăzută întoarcerea multor cetățeni. Pentru că este esențial, de exemplu, să avem interdicții de călătorie comune pentru toate statele membre, pentru a evita ca oamenii să ocolească prin trasee intermediare de călătorie în alte state ale Uniunii Europene”.

Franța este printre națiunile care au impus cele mai severe restricții, care împiedică intrarea persoanelor și a mărfurilor din Regatul Unit. Președintele francez, Emmanuel Macron, încă pozitiv la coronavirus, intenționează să redeschidă granițele, dar numai prin efectuarea de teste în masă.

„Examinăm testările sistematice la sosire, cel mai probabil vom solicita și teste antigen și PCR negative la frontieră. Și, desigur, vom evalua cel mai sigur mod de a ne aduce cetățenii înapoi din Regatul Unit. După cum am spus deja, îi sfătuim să facă testul antigen pentru a se putea deplasa”, a spus Macron.

Între timp, sosește confirmarea de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) cu privire la eficacitatea vaccinului și împotriva noii variante de COVID-19. Până în prezent, niciun element științific nu ar putea dovedi contrariul. (Rador)

Traducerea: Oana Avram

(https://it.euronews.com/2020/12/21/variante-covid-ue-lasciare-le-frontiere-schengen-aperte )