Acest caz a şocat lumea modei iar pe  reţele de socializare lumea îşi arată furia vis-a-vis de modul cum sunt exploatate tinerele care visează să ajungă în top. Medicii au descoperit că Vlada suferea de meningită şi epuizare fizică pentru că făcea „muncă de sclav“. Mai mult, copila nu avea asigurare medicală şi în mod legal ar fi trebuit să lucreze doar trei ore pe săptămână pe parcursul celor trei luni de şedereei în China, conform contractului.

Mama tinerei sustine ca vorbea des cu fiica ei: „M-a sunat și mi-a spus: "Mama, sunt atât de obosită. Îmi doresc atât de mult să dorm". Am rugat-o să meargă la spital”, spune Oksana, mama Vladei, care lucrează ca fashion editor la o revistă de modă din Rusia, titrează Mirror.co.uk. care a mai dezvăluit că Vlada rămânea cu doar 8,27 dolari pe zi, după ce își plătea zborurile cu avionul, cazarea și mâncarea în China.

Părinții fetei care locuiesc în orașul Perm nu își permit să readucă trupul adolescentei în Rusia, pentru înmormântare. De aceea, Vlada va fi incinerată. Grav este că  Agenția chineză de modelling a respins orice acuzație cum că ar fi exploatat-o pe tânăra rusoaică.