Evenimentul Zilei > Social > A MURIT Coralia Meteleanu. A fost profesoară de dicție a ZECI de JURNALIȘTI și PREZENTATORI de televiziune
A MURIT Coralia Meteleanu. A fost profesoară de dicție a ZECI de JURNALIȘTI și PREZENTATORI de televiziune

A MURIT Coralia Meteleanu. A fost profesoară de dicție a ZECI de JURNALIȘTI și PREZENTATORI de televiziune

Zi tristă pentru foarte mulți români. Coralia Meteleanu, o mare profesoară de dicție care a pregătit generații întregi de jurnaliști și oameni de televiziune, s-a stins din viață.

Coralia Meteleanu, un mare crainic la Radiodifuziunea Română care între anii 1987-1988 a lucrat la Radio China alături altături de alți zeci de jurnaliști români, s-a stins din viață lăsând în urmă generații întregi de oameni pe care i-a pregătit în tainele televiziunii.

Soțul acesteia, Stoica Meteleanu, era tot un om de televiziune.

„Prima mea profesoară de dicție şi respirație, doamna Meteleanu, Coralia Meteleanu, un om căruia îi plăcea enorm ce făcea, cu o cultură de excepție a plecat dintre noi.

Andrei Gheorghe, unul dintre oamenii de presă pe care l-am urmărit şi apreciat a plecat dintre noi. Un om cu un umor excepțional, hâtru. Sensibil, dar cu o imagine de dur. Foarte bun om de radio, o voce de neuitat.

Sunt tare tristă. Extrem de tristă”, a scris pe Facebook Irina Ionescu Homoriceanu, o fostă elevă a maestrei.

„Știți, doamnă Meteleanu? Acesta este primul text pe care nu vreau să vi-l citesc. Pentru că îl scriu cu un nod in gât , pentru că numai de dicție nu imi pasă și pentru că mai aveam să ne spunem multe. Când ,,a plecat,, nea Mete, m-ați mințit , spunându-mi : ,,o să fiu bine, mamă dragă,,. V-ați grăbit , deși niciodată nu făceați asta. Nu erați omul momentului, ci omul care gândea momentul. Vă mulțumesc că ați trecut prin viața mea!

Coralia Meteleanu a fost una dintre cele mai curate , cele mai frumoase voci ale Radioului Public. În 22 decembrie 1989, înaintea intrării în emisie a TVR, a rostit din studiourile încă ale guvernului totalitar: ,,Aici, București, România.,, după care a urmat comunicatul care anunța căderea regimului comunist. A devenit profesoară de dicție și a format generații întregi de reporteri, prezentatori și moderatori de televiziune și radio. S-a stins intr-o discreție maxima…

Dumnezeu să vă aibă în pace, doamnă Meteleanu!”, a scris George Dumitrescu, un cunoscut jurnalist și om de televiziune din România, pe Facebook.

George Dumitrescu a fost editor, producător sau prezentator în principalele programe informative de la mai multe posturi de televiziune. A fost director de ştiri, a moderat dezbateri pe teme sociale şi politice şi a realizat emisiuni de campanie electorală. El a lucrat la posturi precum Tele7 abc, Antena 1, Realitatea TV și Kanal D, scrie Paginademedia.