Murături dietetice, fără sare, în borș. Ideale pentru cei ce țin regim

Murături dietetice, fără sare, în borș. Ideale pentru cei ce țin regim Sursa: dreamstime.com

O variantă mult mai sănătoasă murăturilor este cea care nu prevede adăugarea de sare în compoziție. Aceste murături pot fi consumate nu doar în perioada în care este necesară respectarea unui regim alimentar ci pot fi oferite inclusiv copiilor.

De cele mai multe ori, un regim alimentar restrictiv are ca o primă regulă renunțarea la sare. Mai ales persoanele cu probleme de sănătate precum cardiacii și hipertensivii sunt îndrumați să renunțe la acest ingredient. Din acest motiv, deseori, aceste persoane renunță la a pregăti anumite preparate. Există însă cu siguranță numeroase variante sănătoase a mâncărurilor preferate care pot fi gătite fără sare. Chiar dacă pare greu de crezut, inclusiv murăturile pot fi extrem de delicioase chiar și fără acest ingredient. Secretul constă în adăugarea borșului în compoziție. Iată una dintre cele mai simple rețete de murături dietetice fără sare.

Murături dietetice fără sare

Pentru a pregăti această variantă mai sănătoasă a murăturilor, veți avea nevoie de:

  • 3-4 castraveți;
  • 2 morcovi mari;
  • 3-4 gogonele;
  • 2 ardei kapia;
  • 1 litru de borș;
  • câteva boabe de piper/muștar;
  • hrean (după gust).

Rețeta de murături dietetice fără sare nu presupune opărirea în prealabilă a legumelor. Astfel după ce acestea au fost spălate bine și eventual porționate după preferințe pot fi așezate în borcan.

Ne puteți urmări și pe Google News
Murături fără sare

sursa: Arhiva EVZ

Separat, se amestecă în litrul de borș puțin călduț boabele de piper și muștar. După ce acesta se lasă la infuzat preț de 15-20 de minute, amestecul poate fi turnat în borcan.

Un pas important pentru că murăturile să rămân extrem de crocante chiar și pe durata a unui an întreg este adăugarea hreanului. Acesta are rolul de a păstra legumele crocante. După ce compoziția lichide a fost turnată în borcan, este esențial să nu acoperiți imediat recipientul cu un capac. Din nou, legumele proaspete așezate în borș sunt trebuie lăsate să se așeze preț de 30 de minute. Ulterior, borcanul poate fi sigilat și pe stradă la loc răcoros.

În mod cert, pregătind această rețetă vă veți putea bucura de murături delicioase, dietetice pe întreg parcursul unui an. Este recomandat ca recipientul să nu fie desfăcut mai repede de 3 săptămâni.