Evenimentul Zilei > Economie > Mugur Mihăescu, despre criza economică. „Abia aştept toamna, să văd cum se şterge pe jos cu toată propaganda asta rezist şi globalistă”
Mugur Mihăescu, despre criza economică. „Abia aştept toamna, să văd cum se şterge pe jos cu toată propaganda asta rezist şi globalistă”

Mugur Mihăescu, despre criza economică. „Abia aştept toamna, să văd cum se şterge pe jos cu toată propaganda asta rezist şi globalistă”

Mugur Mihăescu a declarat că autoritățile nu au știut să facă față crizei economice și că măsurile adoptate la nivel european pentru a se economisi energie electrică sunt inadmisibile.

Omenirea se confruntă cu o criză economică de zile mari, iar Mugur Mihăescu consideră că autoritățile din România trebuie să taie cheltuielile bugetare, nu să aplice măsuri pentru a se economisi energie electrică. Afaceristul a mai precizat că românii sunt luați de proști și că ipocrizia este la ordinea zilei.

„Mă supără când cineva începe să vorbească neîntrebat, să ne ia de proști. Îi taxez de fiecare dată când au derapaje d-astea. Când vii la mine și îmi spui mie, care am trăit în comunism, știu cum să sting un bec, că îmi luam palme de la mama, să fac economie la electricitate, dar după aia îmi spui să iau mașina electrică, păi chiar mă iei de prost?

Lumea chiar nu e proastă în România, vede ipocrizia și bătaia de joc ce se încearcă să ne fie vândute. Abia aștept toamna să văd cum se șterge pe jos cu toată propaganda asta rezist și globalistă, și apoi să văd cum ies ăștia de la guvernare din iarnă. Că noi mai știm să economisim, dar să îi văd pe ei. Să văd, românii văd că deocamdată înghit, am liberalizat prețul la energie, ca să nu mai existe decât profit în energie. Văd că ăștia vor să ne asasineze de tot și nimeni nu zice nimic.”, a subliniat Mihăescu.

Mugur Mihăescu, despre măsurile autorităților

Mugur Mihăescu a mai precizat că nu românii trebuie să facă economie și să rămână fără utilități, ci autoritățile. Este necesar ca ele să taie cheltuielile bugetare pentru a trece peste această perioadă dificilă.

„E aritmetică simplă. Când statul avea 22 de milioane de oameni, aveam 800.000 de bugetari. Acum avem peste 1.300.000. Eu mă refer la aparatul administrativ. Ministerul Apărării, Ministerul de Interne. Nu vreau să se reducă la zero, dar o secție de poliție are șapte oameni pe stradă și peste 30 în birouri. Știați asta?

Acum, după ce am plătit 80 de milioane pe recensământ, nici măcar nu știm câți români mai sunt în România. Orice analist economic știe că primul lucru, ca să ieși din criză, tai din cheltuielile bugetare. Eu vorbesc ca om cu angajați. Pe vremea lui Băsescu s-au închis peste 150.000 de firme peste noapte, când a modificat codul fiscal, lege organică, prin OUG. Cheltuielile bugetare nu sunt doar cele cu bugetarii. Băsescu dădea 4 miliarde de euro pe an ministerului lui Udrea, ca să facă parcuri și pârtii de schi.”, a mai spus el.

Bani aruncați degeaba

Afaceristul consideră că oficialii au investit în lucruri pe care le aruncă și nu s-au axat pe ce este cu adevărat important. Mihăescu a declarat că românii au tot dreptul să fie suparăți pe stat.

„Eu aș taxa toate firmele din România cu 1% din cifra de afaceri, așa s-ar strânge bani la buget. Păi tu cumperi 400 de milioane de doze de vaccin, pe care le aruncăm. După aia luăm pastile de iod, când oricum dacă dă bombardeaua, crăpăm toți. Pai atunci să nu te miri că lumea te înjură.

Oamenii aia, excesul de bugetari, sunt mita electorală, care le asigură lor voturi. Eu aduc oameni din Bangladesh, e o lipsă de forță de muncă incredibilă. Luăm niște fonduri europene și le facem reconversie profesională. Eu asta aș face. Aș rezolva totul atât de ușor și atât de frumos, într-o noapte aș rezolva tot. Am 1.400 de oameni la Ministerul Economiei, de mâine îi zic Ministerul Economic, și de azi funcționează cu 300 de angajați, scoase la concurs.”, a spus Mugur Mihăescu la România TV.