Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecțioase la Spitalul Militar de Urgență Carol Davila din București, a acordat un interviu pentru Știrile Pro TV și a vorbit despre situația pe care o traversează România, în această perioadă, comparativ cu Italia și Spania, țări grav afectate de coronavirus.

Doctorul a remarcat că, în țara noastră creșterea cazurilor are un ritm lent. „În comparație cu celelalte țări europene, trendul în țara noastră este lent-ascendent, și nu este un ritm de creștere accelerat. Ori acest lucru este foarte bun. Mai mult decât atât, nu se observă în România o particularitate aparte a formelor de prezentare a acestor cazuri, comparativ cu celelalte țări europene.

Considerăm că în momentul de față ne situăm în graficul înregistrat și de colegii noștri din alte țări fără a avea și un număr mai mare de cazuri severe, o mortalitate crescută.”

Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiță a admis și că numărul mic de teste efectuate ar putea să contribuie la numărul relativ mic de cazuri.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE