Moștenitorul Hermès vrea să-și adopte grădinarul de 51 de ani

Moștenitorul Hermès vrea să-și adopte grădinarul de 51 de ani Brandul de lux Hermes. Sursa foto: Sylvain Robin | Dreamstime.com

Moștenitorul Hermès, renumitul brand de lux din Franța, intenționează să-și adopte grădinarul, în vârstă de 51 de ani.

Miliardarul elvețian, principalul moștenitor al Hermès, vrea să-i lase o generoasă parte din imensa avere evaluată la câteva miliarde de franci elvețieni, grădinarului său. Numai că la mijloc e o problemă.

Moșternitorul Hermès vrea să-i lase o parte din avere grădinarului său

Locuind în Elveția, în cantonul Valais din partea de sud a țării, Nicolas Puech, un francez în vârstă de 80 de ani, este recunoscut ca „principalul acționar individual al Hermès”, controlând aproximativ 5% din totalul acțiunilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fără niciun partener de viață și fără urmași, Puech a luat decizia de a lăsa o considerabilă parte din avere grădinarului său, în vârstă de 51 de ani. Acesta e originar dintr-o familie modestă din Maroc.

Potrivit revistei Bilan, care publică anual un clasament al celor mai bogați 300 de locuitori din Elveția, averea estimată a lui Puech se situează între 9 și 10 miliarde de franci elvețieni, adică între 9,4 și 10,4 miliarde de euro, datorită portofoliului său de acțiuni la Hermès.

Avere

Moștenitorul Hermès vrea să-i lase averea grădinarului. Sursa foto: Dennis Thompson | Dreamstime.com

Miliardarul s-a angajat să lase moștenirea altcuiva

Printr-o comunicare datată din octombrie 2022, moștenitorul fondatorului Hermès a angajat un avocat pentru a rezolva „chestiunea moștenirii”.

În paralel, avocatul a primit sarcina de a iniția un proces de adopție. Toată procedura se află în desfășurare.

În Elveția, adoptarea unui adult nu este imposibilă, dar neobișnuită”, a declarat avocatul. Acesta a precizat că, în cazul unei finalizări cu succes a procedurii, grădinarul ar putea să primească „cel puțin jumătate” din imensa avere a moștenitorului.

Numai că, la mijloc e o problemă. În anul 2011, Nicolas Puech a încheiat un acord prin care s-a obligat să transmită averea către o fundație cu sediul la Geneva, numită Isocrate. Aceasta se ocupă de proiecte de combatere a dezinformării.

La începutul anului 2023, miliardarul a declarat că are intenția de a face alte „aranjamente testamentare”.

Decizia moșternitorului Hermès a ridicat semne de întrebare

Fundația în cauză a informat că a fost informată recent despre intenția fondatorului său, moștenitorul Hermès, de a revoca acordul de moștenire. Însă, în același timp, nu are cunoștință despre alte măsuri.

„Aceasta dorință de a anula unilateral pactul de moștenire pare neîntemeiată”, a transmis fundația într-un comunicat. Aceasta a mai transmis că că „activitățile sale de utilitate publică sunt amenințate” în acest context, potrivit Tribune de Geneve.