Evenimentul Zilei > Justitie > Monstrul din Caracal a mai făcut două victime: „Erau legate cu lanțul”. Cine este salvatorul
Monstrul din Caracal a mai făcut două victime: „Erau legate cu lanțul”. Cine este salvatorul

Monstrul din Caracal a mai făcut două victime: „Erau legate cu lanțul”. Cine este salvatorul

Necazurile se țin scai de Gheorghe Dincă, zis „Monstrul din Caracal”, acuzat că le-ar fi răpit și ucis pe cele două adolescente în vara anului trecut: Alexandra Măceșan și Luiza Melencu.

Gheorghe Dincă, „Monstrul din Caracal” care a cutremurat o țară întreagă anul trecut, a lăsat în urmă și trei câini care au rămas fără adăpost după ce proprietarul a fost arestat, fiind suspectat de răpiri și crime. La acea vreme, aflând de soarta patrupedelor, proprietara Adăpostului Măriuța din Desa, Dolj, a înaintat o cerere către DIICOT și a solicitat să i se permite intrarea în curte pentru a lua animalele care riscau să moară de foame.

„Am găsit doi câini în lanț și unul liber. Cel liber a fost evaluat undeva în jur de 12 ani. Sunt căței normali. Cele două cățelușe erau legate cu lanțul, dar nu sunt agresive”, declara Daniela Popovici, anul trecut, pentru wowbiz.ro.

„Pe cea neagră o cheamă Hera, pe cealaltă Ziva. Numele lor nu au nicio legătură cu locul de unde le-am luat. Trecutul l-au lăsat în urmă. Celălalt cățel este foarte bătrân și nu iese din cușcă”, mai spunea femeia.

Între timp, proprietarea adăpostului a început să aibă probleme financiare și nu-și mai poate permite să facă față cheltuielilor curente, necesare pentru asigurarea unui trai decent animalelor. În aceste condiții, Daniela Popovici a fost nevoită să lanseze zilele trecute un apel în care solicită sprijin bănesc.

Are nevoie de un grajd pentru cai

„Te rog frumos rupe putin de la tine si ajuta-ne sa mancam. Avem nevoie de inca 50 de saci pentru a primi un palet de mancare marti cand este livrarea”, este mesajul scris de proprietara adăpostului, care a postat și o poză cu mai mulți câini pe care îi are în îngrijire. De asemenea, în locul respectiv, femeia îngrijește și mai mulți cai pe care i-a recuperat după ce au fost abandonați de stăpâni. Pe lângă cheltuielile pentru mâncare, ea are nevoie de bani pentru a construi un grajd.

Cei care vor să ajute Asociația Măriuța o pot face donând în conturile

Asociația pentru Protecția Animalelor „Mariuța”

BRD Bank

IBAN Ron: RO63BRDE170SV37819291700

IBAN Euro: RO18BRDE170SV40406211700, SWIFT code: BRDEROBU, BIC code: BRDE

PayPal: [email protected]