Evenimentul Zilei > Politica > Monica Macovei aruncă BOMBA peste PSD: „Este o ameninţare la adresa anticorupţiei”
Monica Macovei aruncă BOMBA peste PSD: „Este o ameninţare la adresa anticorupţiei”

Monica Macovei aruncă BOMBA peste PSD: „Este o ameninţare la adresa anticorupţiei”

Monica Macovei atenționează că nominalizarea unui premier ales dintre apropiații lui Liviu Dragnea, reprezintă o amenințare reală la adresa anticorupţiei şi justiţiei.

"Trocul Dragnea: blocarea ţării vs. propriul dosar penal. Nominalizarea unui premier fidel lui Dragnea este o ameninţare la adresa anticorupţiei şi justiţiei. De mai bine de o săptămână, ţara este blocată dintr-un singur motiv: clanurile din PSD nu mai încap în acelaşi partid. Dragnea şi Ponta, lideri de clan, au folosit şi confiscat instituţii ale statului pentru bătălia lor internă. Moţiunea de cenzură PSD vs. PSD este un demers unic şi cinic al lui Dragnea, care ştie că dă startul la un nou blocaj al ţării", a declarat Macovei conform Agepres. 

Macovei mai susține că 'formarea şi validarea unui nou Guvern vor asculţi lupta din PSD şi vor menţine inactivitatea în instituţiile statului conduse de PSD cu anexa sa ALDE'.

Rareș Bogdan, ATAC VIOLENT după demiterea lui Grindeanu: „Joc PERFECT..”

"Toţi cei care au votat astăzi pentru moţiune sunt complici la un nou blocaj al României. În plus, noul Guvern va lucra în aceeaşi stare de nesiguranţă, pentru că nu va şti când şi cum va lovi, din nou, Dragnea.

FINAL pentru alianța PSD-ALDE! "Dragnea și Tăriceanu, ați PIERDUT!"

Nominalizarea unui prim-ministru fidel lui Dragnea ar fi o ameninţare la adresa legislaţiei anticorupţie şi a justiţiei. Episodul Iordache se poate repeta oricând. Aşa este când votezi penali, când votezi politicieni care fură, plagiază sau mint, care sunt deja condamnaţi sau în anchete penale: riscul este să fure ţara, să o blocheze şi să o tocmească în negocieri în care doar interesul personal contează. Ca acum", a adăugat Monica Macovei.

NOUL PREMIER: lista scurtă din PSD – surse

Moțiunea de cenzură depusă de PSD în Parlament împotriva propriului Guvern, intitulată „România nu poate fi consfiscată, Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată cu 241 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă”. Astfel, Sorin Grindeanu a fost demis din funcția de prim-ministru.