Money a Priori! Marile minciuni ale micului rezervist Florian Coldea

Money a Priori! Marile minciuni ale micului rezervist Florian Coldea Dan Andronic, editorialist sursa: Arhiva EVZ

Money a Priori! Ăsta a fost primul gând pe care l-am avut atunci când am citit comunicatul generalului cu trei stele (r) Florian Coldea. Apropos, nu s-a întrebat nimeni de ce Florian Coldea a fost trecut în rezervă fără a i se da încă “o stea”?

De ce mi-a atras atenția comunicatul? În nici un caz datorită conținutului. Vag, plin de afirmații generale, explicații zero, totul rezumându-se la ideea că este nevinovat. Exact ceea ce UM de Presă, gen G4Media, Digi 24, Ziare.com și alți acoliți din media, aveau nevoie pentru a începe spălarea și parfumarea cuplului Coldea-Dumbravă. Eu aștept să-și dovedească nevinovăția în instanță.

”Actuala campanie mediatică, programată și calculată, nu urmărește prezentarea adevărului și susținerea interesului public, ci are la bază motive și obiective nedeclarate, care vizează susținerea unor interese personale și de grup, ilegitime în raport cu cetățenii onești, în scopul obținerii unor beneficii cu valență electorală, dar și de natură economică”, scrie Florian Coldea.

O minciună cât casa! Actuala campanie de dezvăluiri a început încă din 2017, în Serialul EVZ “Noi suntem Statul”, unde am dezvăluit biografia sa secretă, dar nu numai. A continuat peste câțiva ani în comisiile parlamentare, la Parchetul General, iar acum a explodat într-o anchetă a DNA.

Ca să îl citez pe Klaus Iohannis, Florian Coldea a avut ghinion! A avut ghinionul să nu știe când să se oprească, când depășește linia roșie și întâlnește un “client” mai puțin speriat de galoanele imaginare de pe umărul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am văzut însă finalul. Comunicatul se încheia cu deviza SRI: Patria Priori! Expresie folosită de cel puțin 10 ori în text. O manevră străvezie de implicarea SRI  în scandalul legat de modul în care “optimiza” sentințele penale cuplul Coldea-Dumbravă. Cu alte cuvinte “se știa ce face”, “nu era de capul lui”, “avea aprobare”, sau mai știu eu ce alte aluzii. Aștept să citesc în rechizitoriu despre astea. Pentru că sunt convins că Florian Coldea va explica procurorilor DNA mult mai clar decât a făcut-o în comunicat.

În același context mi-a atras atenția pasajul din care reieșea că raporta toate deplasările și contactele externe. Aici impreciza formulării poate da naștere unei confuzii, sau cel puțin așa spera Florian Coldea.

Numai deontologii din UM de Presă au plecat pe fenta Generalului Negru! Eu sunt convins că Florian Coldea nu raporta nimănui din SRI sau SIE contactele externe. De ce? Pentru că nu avea calitate oficială, era doar un banal rezervist, cu instincte de “rechin financiar” și comportament de “maradonist”. Aș vrea să ne arate și nouă un asemenea raport! Sau măcar procurorilor DNA.

Ce făcea Florian Coldea când nu era la Monaco, Dubai, Tirana sau Paris? Preda la Academia Națională de Informații. Era conferențiar. Întrebând un coleg care predă tot într-o instituție militarizată am aflat că trebuie să raporteze rectorului (comandantului) academiei toate deplasările și să facă raport ulterior. Deci și Florian Coldea raporta. Numai că era vorba despre rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, cum l-o chema pe acesta...

Sunt multe aberații, sesizate de Bogdan Tiberiu Iacob, dar eu (mai) am doar una de semnalat. O greșeală de redactare.

Nu citiți Patria a Priori! Ci Money a Priori! și atunci o să înțelegeți tot dosarul lui Florian Coldea!