Evenimentul Zilei > Sport > Momentele în care Adrian Mutu îl umilea pe Zlatan Ibrahimovici. „Frate, ce mi-a povestit”
Momentele în care Adrian Mutu îl umilea pe Zlatan Ibrahimovici. „Frate, ce mi-a povestit”

Momentele în care Adrian Mutu îl umilea pe Zlatan Ibrahimovici. „Frate, ce mi-a povestit”

Adrian Mutu l-a binedispus pe Zlatan Ibrahimovici, cu poveștile pățaniilor sale, în perioada în care cei doi erau colegi de cameră.

Zlatan Ibrahimovici a făcut și a tărit multe în copilărie, adolescență și pe terenul de fotbal. Suedezul, un jucător fabulos, dar care a creat de multe ori probleme celor din jur, din cauza ego-ului hiperdimensionat, taie în carne vie în cartea autobiografică „Eu sunt Zlatan”. Printre personajele pe care îi critică sau ironizează se numără Pep Guardiola, Co Adriaanse, Fredrik Ljungberg, David Trezeguet, Rafael van der Vaart sau Roberto Mancini.

Atacantul îl pomenește în memoriile sale și pe Adrian Mutu, coechipierul său de la Juventus Torino. Zlatan a ajuns la piemontezi în 2004, românul a fost cumpărat în 2005, după ce fusese dat afară de la Chelsea, în urma scandalului provocat de consumul de cocaină. Suedezul își amintește cu umor de tumultuosul Mutu, care îi povestise multe din peripețiile sale trăite mai ales în afara gazonului.

„În acel al doilea an, am împărțit adesea camera cu Adrian Mutu la hoteluri și în cantonamente și nu prea pot spune că apucam să mă plictisesc. Adrian Mutu e român, dar venise în Italia și la Inter Milano din 2000, deci știa limba și tot ce trebuia și mi-a fost de mare ajutor.

Dar tipul știa și petrece. Frate, ce mi-a povestit! Stăteam întins pe pat în camera de hotel și râdeam. Era o nebunie. Când fusese cumpărat de Chelsea, petrecuse constant. Dar sigură că asta nu putea să dureze. A fost prins cu cocaină în sânge, dat afară de Chelsea, suspendat și băgat într-un mare proces. Dar când am stat împreună, făcuse tratament și era din nou liniștit și curat și puteam să râdem de toate nebuniile. Însă, înțelegeți, eu nu prea aveam ce povesti pe partea asta. Ce mare lucru era să adormi odată în cadă? (n.r – se referă la un episod în care s-a îmbătat după ce a câștigat titlul cu Juventus)”, scrie Ibrahimovici.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE