Evenimentul Zilei > Social > Momente de tensiune maximă pentru o mamă. Femeia își filma fiica în timp ce era urmărită de un rechin
Momente de tensiune maximă pentru o mamă. Femeia își filma fiica în timp ce era urmărită de un rechin

Momente de tensiune maximă pentru o mamă. Femeia își filma fiica în timp ce era urmărită de un rechin

Mama unei fete de 6 ani a surprins un moment terifiant cu un contact apropiat pe care fiica ei l-a avut cu un rechin în timp ce înota în apele din Hawaii.

Sheri Gouveia a spus că își înregistrează fiica Anela Rezentes pe plaja Kalama din Kailua în acest weekend, când fata a fugit brusc din apă și a țipat o crimă sângeroasă că a văzut peștele foarte mare, a raportat KITV4.

„Înregistram că era o prostie înainte ca acest lucru să se întâmple, apoi dintr-o dată a început să se arunce din apă și mi-a spus”, a spus Gouveia postului.

„Până a ieșit din apă, era isterică”, a spus ea pentru KHON.

„Îmi spuneam:„ O, Doamne! ”Așa că am fugit, dar îl căutam, dar nu-l vedeam. Nu mi-am dat seama că este de fapt un rechin. Asta m-a șocat ”, a adăugat Gouveia.

La câțiva centimetri de rechin

Ea a analizat filmările și a descoperit că rechinul a venit într-adevăr la câțiva centimetri de Anela.

„Am văzut un rechin. Nu am observat că era în spatele meu. Așa că mi-am dorit foarte mult să termin. M-am speriat cu adevărat ”, a spus fata.

Experții care au revizuit videoclipul au spus că pare a fi un rechin cu vârf negru, o specie cunoscută pentru a vâna pești în ape puțin adânci – adăugând că fata probabil nu ar fi în pericol.

„Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva. Este aproape aici în fiecare weekend. Cred că într-adevăr există îngeri care veghează asupra îngerului meu ”, a spus Gouveia pentru KHON.

Rechinii nu atacă intenționat oamenii. Nu vor să îi mănânce, fiindcă nu fac parte din dieta lor naturală. Ceea ce se întâmplă este că, uneori, pot confunda oamenii cu prada și asta generează confuzii. Chiar și așa, 97% dintre rechini sunt inofensivi pentru noi și doar 3% fac parte din categoria celor care vânează vietăți marine mari și ar putea ataca omul. Multe atacuri sunt provocate, când oamenii fie hărțuiesc rechinii în apă sau chiar pe uscat, fie pescuiesc în zona lor, fie încearcă să îi hrănească.

Șansele unui atac sunt oricum extrem de mici. Statistic, e de 100 de ori mai probabil să fii ucis de o nucă de cocos care cade din pom, decât de un rechin. În 2015 au murit mai mulți oameni din cauza selfie-urilor decât a rechinilor.