Moment istoric pentru întreaga lume. Dovada că intrăm într-o nouă eră

Moment istoric pentru întreaga lume. Dovada că intrăm într-o nouă eră

Moment istoric, care arată că intrăm într-o nouă eră. Și în continuare, oamenii sunt indiferenți. Chiar dacă amenințarea este evidentă.

Semnele că urmează ceva nedorit de om sunt tot mai evidente. În întreaga lume.

Gheţarii din Germania încep să dispară odată cu creşterea temperaturii globale, iar ultimul dintre ei se va topi peste aproximativ 10 ani, potrivit unui raport întocmit de guvernul federal al landului Bavaria, care a fost publicat joi, informează DPA.

"Zilele gheţarilor noştri bavarezi sunt numărate - şi ele se vor termina mai devreme decât ne aşteptam", a declarat Thorsten Glauber, ministrul Mediului din landul Bavaria, la prezentarea oficială a celui de-al doilea raport despre gheţarii bavarezi, organizată la Munchen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până la acest studiu, oamenii de ştiinţă au crezut că toţi cei cinci gheţari rămaşi în Germania, situaţi în Alpii bavarezi, ar putea să supravieţuiască până în jurul anului 2050.

Topirea gheţii permanente are un impact important asupra Alpilor, de exemplu în ceea ce priveşte aprovizionarea populaţiei locale cu apă potabilă.

Aproximativ 60% din speciile de plante şi animale din Germania trăiesc în regiunile alpine, iar multe dintre ele sunt ameninţate de modificările climatice, a adăugat ministrul Thorsten Glauber.

Creşterea temperaturii globale afectează de asemenea permafrostul - ce acţionează ca un fel de lipici care consolidează integritatea reliefului muntos -, cauzând tot mai multe căderi de stânci şi alunecări de teren. A