Evenimentul Zilei > Actualitate > Modificarea legii pensiilor, o șmecherie națională. O spune un fost ministru. Acuzații grave! Exclusiv EVZ
Modificarea legii pensiilor, o șmecherie națională. O spune un fost ministru. Acuzații grave! Exclusiv EVZ

Modificarea legii pensiilor, o șmecherie națională. O spune un fost ministru. Acuzații grave! Exclusiv EVZ

În spațiul public s-a anunțat că PNL vrea să schimbe legea pensiilor, după alegeri. Un fost ministru al Muncii a transmis, în exclusivitate pentru evz.ro, că anunțul este doar o șmecherie națională. Realitatea pare să fie mai gravă

O veste neaşteptată pentru pensionari a fost anunțată în mass-media.  O lege care permite ca venitul pntru pensii să crească cu 40% ar putea fi modificată de PNL, pentru că guvernul liberal nu va reuşi să pună în practică majorările stabilite de PSD în actualul proiect.

În plus, liberalii vor şi eliminarea pensiilor speciale.

Surse politice citate de Antena 3 arată că, după ce va fi investit noul Executiv şi după ce noul Parlament va intra în funcţie, am putea avea parte de o nouă modificare la Legea pensiilor.

Motivul ar fi că nu îşi permit actualii guvernanţi nici măcar o creştere la jumătate a pensiilor.

De asemenea, se ia în calcul şi ca eliminarea pensiilor speciale să fie făcută în perioada următoare.

Premierul Ludovic Orban spunea că pentru a fi majorate pensiile ar trebui să crească salariul mediu, dar să fie şi mai mulţi angajaţi, pentru a contribui la pensiile de stat.

Şeful Guvernului mai spunea că actualul Executiv îşi doreşte majorarea pensiilor, aşa cum au promis iniţial.

„Nu aveau de gând să aplice legea”

În legătură cu acest subiect am solicitat un punct de vedere din partea fostului ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Fostul ministru, primar ales al municipiului Craiova, ne-a răspuns tranșant: „Este doar o șmecherie politică. Nu aveau de gând să aplice legea pensiilor”.

Lia Olguța Vasilescu a explicat, în exclusivitate pentru evz.ro:

„De la 1 ianuarie 2020, Casă Națională de Pensii Publice trebuia să înceapă recalcularea tuturor dosarelor de pensie, aplicând nouă formulă de calcul din nouă lege, care ar duce la eliminarea tuturor inechităților existente acum în sistem: între femei și bărbați, între persoane de același gen care au ieșit în ani diferiți la pensie, între cei care au muncit și cotizat și peste 35 de ani și alții care au muncit mai puțin dar care acum primesc toți pensia minima”.

Fostul ministru susține că „faptul că nu au recalculat NICIUN DOSAR până în prezent, denotă că nu aveau de gând să aplice legea pensiilor nici în august, dar nici în ianuarie când nu era nicio pandemie. Între nespecialiști se discuta doar despre majorarea punctului de pensie care nu a crescut cu 40 la sută din septembrie”.

Lia Olguța Vasilescu a adăugat că majorarea punctului de peensie „este însă doar un punct din nouă lege”.

„Beneficiile pensionarilor și ale generațiilor viitoare, care sunt acum în activitate, sunt mult mai multe și mult mai mari dacă se aplică noua lege în integralitatea ei.

A fost însă clar de la început, de când doamna Alexandru a fost audiată in comisiile parlamentare, că nu se va întâmplă cu acest guvern”, a mai adăugat Lia Olguța Vasilescu.


 

Noi modificări la Legea pensiilor. Se schimbă vârsta de pensionare. De când intră în vigoare

Scade vărsta de pensionare. Este oficial! Iohannis a promulgat legea!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: