Evenimentul Zilei > Actualitate > Campania de vaccinare anti-COVID. Moderna propune creșterea capacității flacoanelor
Campania de vaccinare anti-COVID. Moderna propune creșterea capacității flacoanelor

Campania de vaccinare anti-COVID. Moderna propune creșterea capacității flacoanelor

Compania americană Moderna propune creșterea capacităților flacoanelor în care livrează vaccinul anti-COVID cu 50%, de la zece doze la 15.

Compania Moderna propune creșterea capacității flacoanelor de vaccin anti-COVID. Vaccinurile Moderna ar putea fi livrate în flacoane cu o capacitate mai mare, de până la 15 doze. Măsura este menită să ducă la creșterea cantității de substanță către beneficiari și, implicit, la accelerarea campaniilor de vaccinare.

Compania Moderna a cerut autorizaţie, de la autorităţi sanitare din întreaga lume, pentru a creşte cu 50% capacitatea flacoanelor.

„Pentru a optimiza resursele şi oportunităţile de livrare a mai multor doze mai rapid pe fiecare piaţă, Moderna a propus să umple flacoanele sale cu până la 15 doze de vaccine. Aceasta comparativ cu cele 10 de până acum”, a anunţat compania.

FDA a autorizat creșterea conținutului cu 40%

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, deja, creşterea cu 40% a conţinutului flacoanelor Moderna.

O purtătoare de cuvânt a companiei a declarat că au loc discuţii cu FDA şi cu autorităţile din diferitele ţări. Potrivit spuselor purtătoarei de cuvânt, această creştere nu ar necesita nici o modificare a ambalajului flacoanelor folosite de companie.

„Orice modificare ar face obiectul aprobării finale a diferitelor autorităţi de reglementare. Ar fi nevoie de aproximativ două până la trei luni pentru a pune în practică orice schimbare”, a precizat reprezentantul companiei.

Moderna propune creșterea capacității flacoanelor

Astfel, pentru a crește numărul de doze dintr-un flacon, liniile de producţie vor trebui adaptate. Această transformare va dura undeva la mai puţin de zece săptămâni. Reprezentanții companiei au estimat că procesul de adaptare se va încheia până la sfârşitul lunii aprilie, conform New York Times.

„Ar reprezenta un mare pas înainte”, a declarat, pentru cotidian, Moncef Slaoui. Acesta a fost consilier şef al programului american de vaccinare în cadrul administraţiei Donald Trump.

„Cred că va avea un impact pe termen scurt”, a adăugat el.

Peste 10% din populaţia americană a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19. Aproape 5% au fost vaccinați cu serul de la Moderna, în vreme ce diferența au primit vaccinul de la Pfizer.