Evenimentul Zilei > Social > Mitul a fost spulberat! Remediul care echilibrează glicemia şi scade colesterolul
Mitul a fost spulberat! Remediul care echilibrează glicemia şi scade colesterolul

Mitul a fost spulberat! Remediul care echilibrează glicemia şi scade colesterolul

Mitul conform căruia mămăliga îngraşa a fost spulberat definitiv de nutriţioniştii care au explicat că acest aliment are şi de patru ori mai puţine calorii decât pâinea.

Mămăliga este un remediu ideal pentru mai multe afecţiuni şi ajută organismul, în special pe cel al femeilor.

Potrivit cercetătorilor, consumarea unei porţii de mămăligă în fiecare zi scade cu 60% riscul de boli psihice cauzate de tulburări tiroidiene.

Mămăliga echilibrează glicemia, scade nivelul colesterolului, reduce riscul de ateroscleroză şi creşte chiar şi fertilitatea la femei.

Un studiu antropologic purtat în regiunea Rucăr-Bran, unde mămăliga este aproape nelipsită de pe masa românilor, arată că 9% dintre femeile de peste 65 de ani din această zonă au demonstrat la teste o activitate ovariană foarte intensă, manifestată inclusiv prin prelungirea vieţii sexuale după această vârstă.

Mămăliga are mai puţine calorii decât pâinea

Deşi multă lume crede că mămăliga îngraşă, lucrurile stau cu totul altfel în realitate: mămăliga moale are de patru ori mai puţine calorii decât pâinea, iar mămăliga vârtoasă, de două ori mai puţin.

Mămăliga sprijină secreţia şi eliminarea bilei, având totodată şi acţiune antiinflamatoare asupra colecistului, acţionând chiar ca un remediu în dischinezia biliară, în dispepsie şi în colecistită, potrivit publicației clickpentrufemei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: