Evenimentul ZileiInternationalMisterul vieții unui medic britanic. Se spune că a trăit 148 de ani după ce a creat în elixir pentru o viață lungă

Misterul vieții unui medic britanic. Se spune că a trăit 148 de ani după ce a creat în elixir pentru o viață lungă

Misterul vieții unui medic britanic. Se spune că a trăit 148 de ani după ce a creat în elixir pentru o viață lungă
Medicul Willian Mead ar fi trăit în anii 1500. Potrivit pietrei funerare de pe mormântul său, ar fi ajuns la 148 de ani, dar veridicitatea informației este tot mai contestată. Potrivit legedelor locale, medicul ar fi creat un elixir care l-ar fi ajutat să trăiască foarte mult.

Mormântul medicului Willian Mead, care a devenit obiectiv turistic, este la marginea un cimitir care se află la 15 mile de periferia Londrei, în localitatea Ware din Hertfordshire. Mormântul este unul modest, care nu iese în evidență la prima vedere. A devenit însă celebru datorită înscripției de pe piatra funerară.

Potrivit acesteia, bărbatul ar fi ajuns la vârsta de 148 de ani. Mulți localnici cred însă că, ultima sa soție, care era mult mai tânără, ar fi adăugat ceva ani în plus, când a comandat piatra funerară, pentru a creștere vânzările unui „elixir pentru o viață lungă“, creat de soțul ei.

Potrivit inscripției de pe mormânt, medicul ar fi murit în octombrie 1652, cu două luni înainte să împlinească 149 de ani.  „William Mead M.D. care a părăsit această viață în ziua de 28 octombrie 1652, în vârstă de 148 de ani, 9 luni, 3 săptămâni și 4 zile“, scrie pe piatra funerară.

Multe semne de întrebare

Dacă vârsta este corectă, deși există mari semne de întrebare, doctorul William Mead s-ar fi născut în ianuarie 1504. A trăit în timpul a șapte regi și regine și a două dinastii, înainte să moară în timpul răzobiului civil din Anglia. Vârsta de 148 de ani ar fi un record absolut și în zilele noastre, cu atât mai mult în acea perioadă când speranța de viață era la bărbați de 30-40 de ani. Din acest motiv, povestea acestui medic, care ar fi fost celebrui la vremea aceea, este cu cât mai spectaculoasă și totuși greu de crezut.

Potrivit legendei locale, medicul Willian Mead ar fi creat un „elixir pentru viață lungă”, pe care îl vindea împreună cu alte leacuri făcute tot de el. Se spune că ar fi făcut avere din vânzările acestei licori.

Piatra a fost refăcută

Misterul în jurul pietrei funarere s-a adâncit și mai mult în ultimii ani, după ce s-a descoperit că a fost sculptată și modificată de mai multe ori de-a lungul secolelor.

Prima modificare ar fi fost făcută în 1781 de către îngrijitorii cimitirului care menționaseră în documentele vremii că au fost nevoiți să refacă înscripția deoarece devenise ilizibilă.  Site-urile de istorie din Hertfordshire susțin că piatra funerară s-a deteriorat foarte mult în ultimele decenii și a fost trimisă într-un atelier pentru a fi refăcută.

Din păcate însă, ar fi fost scăpată și s-a făcut bucăți. S-a reușit reasamblarea ei, dar nimeni nu poate spune dacă vârsta la care ar fi decedat medicul este sau nu reală. Medicii susțin însă că în acea perioadă, științific vorbind, ar fi fost imposibil ca o persoană să trăiască 148 de ani, potrivit mirror.ko.ok.