Elixirul tinereții. Revoluția medicamentului natural care alungă bătrânețea

Elixirul tinereții. Revoluția medicamentului natural care alungă bătrânețea

Tescovina, căreia în popor i se mai spune și boască sau boștina și care reprezintă acele resturi de pulpă, sâmburi și coji de struguri rămase după prepararea vinului, este un medicament natural revoluționar antiîmbatrânire, fiind considerată o adevarată mină de antioxidanți

Puțini sunt cei care știu că tescovina este, de fapt, cel mai important produs obținut din struguri. Unii o folosesc pentru prepararea țuicii, dar cei mai muțti o dau ca hrană la animale sau o aruncă. Coaja, pulpa și sâmburii strugurilor de culoare închisă au cel mai ridicat conținut de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit de cercetători. În vinul roțu trece doar 10% din resveratrol, restul de 90% rămâne în tescovină și este aruncat.

În momentul în care începeţi procesul de distilare este bine să nu vă aşteptaţi să obţineţi tot atât alcool cât lichid se află în butoi. Astfel dintr-o cantitate de 200 de litri de borhot veţi obţine cel mult 50 de litri de ţuică, în funcţie  de tăria pe care o preferă fiecare prducător. În Muntenia, dar şi în Moldova, producătorii tradiţionali de ţuică preferă o tărie alcoolică de maximum 30 la sută.

Dar, în afară de țuică, să vedem ce alte avantaje are tescovina

Resveratrolul este, potrivit specialistilor, cel mai puternic antioxidant, considerat mai puternic de 4-5 ori decât betacarotenul, de 50 de ori decât Vitamina E si de 20 de ori decât Vitamina C. Îndeparteaza din organism radicalii liberi, normalizeaza nivelul de lichide în sânge, îmbunatateste circulatia sângelui, arterele ramânând elastice, scade nivelul colesterolului rau si creste nivelul celui bun.

Ne puteți urmări și pe Google News

Resveratrolul are un puternic efect antiinflamator si antibacterian. Mentine fermitatea pielii, elasticitatea, împiedica îmbatrânirea prematura, îmbunatateste capacitatea memoriei, creste imunitatea organismului împotriva stresului, scade nivelul de glicemie si îmbunatateste vederea.

Tescovina o putem folosi ca pulbere, o măcinăm fin şi vom lua o linguriţă de 3 ori pe zi cu o jumătate de oră înaintea meselor principale fiind benefică pentru, hiperstensiune arterială, gută, osteoporoză, dereglări ale tranzitului intestinal, artrită, diabet, constipaţii.

Tinctura de tescovină o vom prepara din 20 grame de praf de tescovină pe care o punem la macerat în 100 ml. de alcool de 70 grade timp de 10 zile, iar în tot acest timp vom agita recipientul de cel puţin 2 ori pe zi, după care vom strecura şi mai lăsăm încă 6 zile la decanta , dar la frigider. Vom strecura din nou şi vom depozita la sticluţe mici de 20-30 ml. din care vom lua cu o pipetă 30 de picături de 2 ori pe zi, fiind o licoare magică pentru regenerarea întregului organism şi bolile bătrâneţii.

Ceaiul de tescovină se prepară din 40 de grame de pulbere pe care o punem la fiert timp de 30 de minute într-un litru de apă, apoi îl vom lăsa la infuzat cca. 15-20 minute. Ceaiul se strecoară şi îl vom consuma cald  înainte de mesele principale câte o cană. Este bun pentru nevroză, depresie, demenţă, senilitate, pierderi de memorie, Parkinson, Alzeimer.

Siropul de tescovină se prepară din 100 gr. de tescovină uscată şi mărunţită fin, 100 gr. de miere şi 200 ml. suc de portocale proaspăt stors. Amestecăm cele 3 ingrediente iar siropul obţinut se va depozita la frigider, se va administra o singură linguriţă pe zi timp de 20 de zile pe lună. Este foarte bun pentru avitaminoză (o mare lipsă de vitamine).