Evenimentul Zilei > International > Misiune secretă a Pentagonului pentru SpaceX
Misiune secretă a Pentagonului pentru SpaceX

Misiune secretă a Pentagonului pentru SpaceX

În jurul lumii în șaizeci de minute.Transportul de trupe oriunde pe Pământ într-o oră pare de domeniul SF. Nu, va fi realitate.

Compania SpaceX are un client nou și nu fitecine: Pentagonul.

La 5 octombrie, administrația militară americană a anunțat că a semnat un contract cu firma Elon Musk în valoare de 149 milioane de dolari (126 milioane de euro) pentru furnizarea de sateliți pentru monitorizarea lansărilor de rachete pe suprafața globului.

Dar Vice raportează un proiect mult mai nebunesc care a germinat în mintea experților Pentagonului: cel pe care SpaceX îl dezvoltă pentru armata americană, nava cargo a viitorului, capabilă să transporte trupe sau material într-o oră și în orice punct de pe glob.

Ideea nu este atât de nebunească pe cât pare. Se știe că SpaceX lucrează la construcția unor „spațioporturi”, adică porturi spațiale plutitoare destinate să servească drept baze pentru viitoarele rachete Starship pentru excursii pe Lună, pe Marte, dar și pe Pământ.

După cum a explicat TechCrunch în iunie 2020, ideea acestor călătorii „Earth to Earth” este de a folosi rachete reutilizabile ale companiei pentru a atinge sau a depăși limitele atmosferei.

Acest lucru ar permite deplasări super-rapide dintr-un punct în altul al globului și, aceasta, așa cum promite SpaceX, cu un consum redus de combustibil.

O călătorie Paris-New York ar dura astfel o oră.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE