Un an până la crearea „The Six Million Dollar Man”, o referință la serialul TV din anii ’70 în care un astronaut  este reconstruit folosind implanturi bionice.

Neuralink, un startup fondat de Elon Musk este dedicat interfaței creier-mașină, și lucrează la o tehnologie care le va permite oamenilor paralizați să controleze aparatele electronice cu ajutorul creierului.

Elon Musk (48 de ani) dezvolvă un dispozitiv care poate fi implantat în creier și afirmă că această tehnologie le va permite persoanelor paralizate să meargă din nou.


Moartea pândește la fiecare pas. Locul în care toți vor să meargă, dar doar curajoșii ajung

Misterul lansării SpaceX. Frenezie pe social media! Imagini video-foto cu aparate de zbor ciudate


Musk consideră că cipurile și electrozii pot repara „aproape orice lucru greșit cu creierul” iar aceste dispozitive pot ajuta și la îmbunătățirea vederii și la vindecarea unor leziuni cerebrale.

„Dispozitivul este un substitut pentru circuitele care sunt rupte. Mai este multă muncă”, a spus Musk.

Specialiștii de la Neuralink produc fire flexibile, mult mai subțiri ca un fir de păr. Acestea pot fi implantate în creier, fără riscuri pentru oameni, afirmă Musk. Aceste fire sunt conectate la electrozi și pot fi fixate în anumite zone ale creierului uman.


SpaceX – NASA: Racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon au decolat spre Stația Spațială

Musk amenință că va părăsi California cu tot cu fabrică! Cine l-a înfuriat pe miliardar


Astfel, persoanele paralizate, cele care suferă de epilepsie sau Parkinson ar putea beneficia de această interfață  creier-computer.

„Sperăm să restabilim anumite funcționalități pe care acești oameni le-au pierdut”, a declarat Elon Musk.

Proprietarul Tesla este unul dintre cei mai celebri oameni de afaceri, cu inițiative în domenii tehnologice foarte diverse, de la mașinile fără șofer la zboruri spațiale.


Covid-19.TESLA s-a reprofilat! Gigantul a produs primele sisteme de ventilație

Secretul din spatele unui miracol: Cum devenit Tesla cea mai mare companie de automobile din lume