Evenimentul Zilei > Sport > Mircea Lucescu luptă pentru calificarea în optimile Europa League
Mircea Lucescu luptă pentru calificarea în optimile Europa League

Mircea Lucescu luptă pentru calificarea în optimile Europa League

Tehnicianul român în vârstă de 75 de ani, Mircea Lucescu, aşteaptă cu înfrigurare bătălia din şaisprezecimile Europa League, cu belgienii de la Club Brugge.

Tehnicianul român în vârstă de 75 de ani, Mircea Lucescu – Il Luce – așteaptă cu înfrigurare bătălia din șaisprezecimile Europa League, cu belgienii de la Club Brugge. Aflată în fruntea clasamentului din Ucraina, Dinamo Kiev nu va putea conta nici astăzi pe serviciile tânărului fundaș român Tudor Băluță, nerefăcut încă după accidentarea suferită în ianuarie.  

„Il Luce” îşi avertizează elevii înainte de confruntarea de pe stadionul „Olimpiyskiy” asupra potențialului ofensiv al campioanei Belgiei, care domină autoritar competiţia internă şi în acest sezon. „Brugge este o echipă construită pentru a fi ofensivă. Evoluează de mulţi ani în Champions League şi are o susținere financiară importantă, ceea ce o ajută să achiziţioneze mereu jucătorii importanţi de care are nevoie. Din punct de vedere tactic, ei nu schimbă niciodată nimic” caracterizează antrenorul din România trupa flamandă.

Presingul belgienilor, cheia jocului

Românul de pe banca ucrainienilor ştie care este cheia partidei şi le cere jucătorilor săi să fie atenţi la presingul sufocant făcut de gruparea lui Philippe Clement. „Cred că este cel mai echilibrat meci din această etapă a competiţiei. Rezultatul va depinde foarte mult de echilibrul pe care noi trebuie să îl menţinem la mijlocul terenului. Sperăm că vom reuşi să ieşim din presingul lor” a adăugat Lucescu senior.

Lucescu speră că alb-albaştrii vor rezista ritmului impus de Brugge

Ucrainenii au disputat un singur meci oficial în acest start de an 2021, iar tehnicianul care şi-a început cariera la Corvinul Hunedoara se teme că Sergiy Sydorchuk şi ceilalţi coechipieri ai săi nu vor face faţă ritmului alert din Europa League. „Şansele calificării depind de rezultatul de azi. Cei de la Brugge vin după şase – şapte meciuri consecutive în campionat şi au un ritm mai bun de joc. Abordăm însă partida cu convingerea că ne putem califica” a încheiat pe un tom optimist Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu luptă pentru calificarea în optimile Europa League