Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Lucescu, învins de marea obsesie a carierei
Mircea Lucescu, învins de marea obsesie a carierei

Mircea Lucescu, învins de marea obsesie a carierei

„IL Luce” a avut parte de un coșmar la debutul pe banca naționalei Turciei. Românul a fost învins cu 0-2, în Ucraina, după două greșeli grave de arbitraj, dar a recunoscut că echipa sa a fost inferioară din toate punctele de vedere.

Mircea Lucescu a debutat, sâmbă- tă seara, la prima reprezentativă a Turciei, și a eșuat în Ucraina, acolo unde a pierdut cu 0-2, în preliminariile Campionatului Mondial. Antrenorul român a dat peste coșmarul care l-a urmărit întreaga carieră: arbitrajul. Cunoscut ca un vehement critic al „fluierașilor”, chiar și atunci când nu e cazul, Lucescu a avut toate motivele să fie supărat la finalul meciului cu naționala pregătită de Andrei Shevchenko. Gazdele au deschis scorul prin Yarmolenko (18), aflat în poziție evidentă de ofsaid, și și-au dublat avantajul prin același jucător, în minutul 42, după ce mingea centrată de pe linia de fund depășise clar suprafața de joc. La final, Lucescu a pus mâna pe telefon și a vrut să-i arate „centralului” spaniol David Fernandez greșelile comise de el și brigada sa. Altfel, turcii nu au jucat nimic în Ucraina, iar Lucescu a avut puterea să recunoască acest lucru.

„Am făcut și multe greșeli”

„Ucraina a fost mai bine organizată şi a meritat să câştige, dar arbitrii au făcut greşeli: primul gol a fost din ofsaid, la al doilea mingea a ieşit din teren, nu ne-au dat un penalty şi i-au iertat de un cartonaş roşu. E adevărat că am făcut și multe greșeli, dar a fost foarte greu să-mi mai motivez jucătorii după ce am primit golul de 2-0”, a declarat românul. Mâine, Turcia va juca un meci decisiv, pe teren propriu, cu reprezentativa Croației.

Clasamentul Grupei I arată astfel: 1. Croația 16p, 2. Ucraina 14p, 3. Islanda 13p, 4. Turcia 11p, 5. Finlanda 4p, 6. Kosovo 1p.

Turcia evoluează în ultimele trei etape contra Croației și Islandei, pe teren propriu, și cu Finlanda în deplasare

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: