Evenimentul Zilei > Monden > **Mircea Badea vrea să iasă din Gura Presei! „Acesta este umor în accepțiunea nouă!”
**Mircea Badea vrea să iasă din Gura Presei! „Acesta este umor în accepțiunea nouă!”

**Mircea Badea vrea să iasă din Gura Presei! „Acesta este umor în accepțiunea nouă!”

„Bine ați venit la emisiunea care nu are încă nume!”, a întâmpinat telespectatorii Mircea Badea, miercuri seara și, imediat, a început să difuzeze un videoclip în care o bătrână dansează psihedelic.

„Prima oară am crezut că e (n.r. Monica) Tatoiu la Untold. Emisiunea asta o să fie cu clovnerie, cu strâmbături, foarte mișto! Să ne strâmbăm! E umorul în accepțiunea nouă. Totuși, o precizare, un minim de tranziție către formatul de succes, căci cu siguranță va fi un succes, trebuie!”, a spus Badea de la pupitrul la care, cu aceeași ironie cu care a spus replicile anterioare, comenta și știrile din presă. Dacă mai socotim și că emisiunea s-a intitulat „Manele, manele, manele”, reforma emisiunii lui Mircea Badea nu pare a fi pe placul prezentatorului.

Mircea Badea a făcut un anunț surprinzător marți: „Am început emisiunea de la măsuţă pe 13 septembrie 2004. Sunt 15 ani. Suficient. Emisiunea pe care o ştiaţi nu mai există începând de azi. Consideraţi că şi eu, cel din contextul obişnuit, am crăpat/am emigrat. Începând de azi voi prezenta o emisiune de hăhăială/divertisment. Am convingerea că s-ar putea să mă pricep la ceea ce unii numesc, de multe ori impropriu, umor.

Motivele sunt multiple, articulate, dar nu am de dat socoteală nimănui. Ca idee generală, am un profund sentiment de scârbă şi de zădărnicie. Acum vreau doar să râd la teveu. Vă mulţumesc pentru cei 15 ani şi vă doresc multă la revedere”, le-a transmis prezentatorul TV fanilor săi.

Miercuri seară, românii au avut parte într-adevăr de mai multă glumă și mai puțină știre, însă Badea a abordat probleme sociale și știrea zilei de ieri – aceea că primarul Robu de la Timișoara a interzis manelele și grătarul pe spațiul public. În continuarea emisiunii, Mircea Badea a avut un numitor comun, manelele, comentând textele lirice și realizările unor interpreți ai acestui gen de „gălăgie”.

Cum se va numi noua emisiune?

Conceputul emisiunii „În gura presei” nu e finalizat, iar cei din Antene spun că nici măcar nu cred că s-a început lucrul spre schimbare, deoarece nimeni nu știe exact în ce direcție se va metamorfoza emsiunea. Totodată, prezentatorul s-a bucurat de un real succes cu această primă emisiune în format „de umor în accepțiune nouă”, înregistrând cel mai mare rating pe acel interval orar, cât și multe comentarii pozitive de la cei care îl urmăresc pe conturile de pe rețelele sociale.