Minorul s-ar fi dus, în această după amiază, la scăldat împreună cu mai mulți prieteni, în zona localității Peceneaga. În timp ce se jucau în apa Dunării, băiatul a dispărut în curenții umflați de ploile din ultimele zile. Deși în județul Tulcea au fost emise avertizări de fenomene meteo extreme, zona în care copii s-au dus la scăldat nu era vizată de codul portocaliu.

Alerta la 112 a venit puțin după ora 15:00. “Două echipaje din cadrul Secției de pompieri Măcin au intervenit cu o barca tip RIB și una SMURD pentru  căutarea unei persoane posibil înecate în fluviul Dunărea, în zona localității Peceneaga”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu.  În urmă cu puțin timp, căutările băiatului dispărut au fost întrerupte, urmând  afi reluate mâine dimineață.

 

În scopul prevenirii acestor situații, ISU Tulcea recomandă respectarea mai multor măsuri, între care, frecventarea locurilor special amenajate pentru înot şi scăldat; evitarea scăldatului în cursurile de apă unde malurile sunt abrupte,  si curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; evitarea actelor de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme, poduri sau alte elemente de construcţii. Copiii nu trebuie lăsați nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature. (Foto ISU Tulcea)