Minivacanța de 1 decembrie la Brașov. Ce poți face timp de trei zile în acest oraș

Minivacanța de 1 decembrie la Brașov. Ce poți face timp de trei zile în acest oraș România, destinația de vacanță preferată a moldovenilor. Sursa foto: 130808082 © Emicristea | Dreamstime.com

Sfârșitul lunii noiembrie le aduce bugetarilor o nouă minicavanță. Ei se vor bucura de patru zile libere începând de joi, 30 noiembrie, când creștinii ortodocși celebrează Sfântul Andrei. Vineri, 1 decembrie, este o altă zi liberă, fiind Ziua Națională a României. Aceste două zile sunt legate de weekend, așa că bugetarii vor avea o minivacanță.

Minivacanța de 1 decembrie se referă la cele patru zile pe care bugetarii le au începând cu sfârșitul lunii noiembrie. Acestea includ ziua de Sfântul Andrei, care va fi într-o joi, și Ziua Națională a României, care va fi vineri. Cele două zile lucrătoare sunt precedate de weekend, timp numai bun de petrecut alături de cei dragi.

Minivacanța de 1 decembrie la Brașov

Strada Sforii din Brașov

Strada Sforii este a treia cea mai îngustă stradă din Europa. Sura foto: 174133411 © Alpar Benedek | Dreamstime.com

Hotelierii au pregătit multe oferte pentru aceste zile libere și, pentru că ne aflăm în sezonul rece, majoritatea bugetarilor optează să petreacă minivacanța de 1 decembrie la munte. Brașovul este unul dintre cele mai populare orașe, unde poți schia, dacă vremea permite, dar te poți bucura și se frumusețea orașului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Brașovul este un oraș desprins parcă din lumea basmelor. Te poți plimba nestingherit pe străduțele întortocheate și te poți bucura de clădirile vechi, dar viu colorate. Strada Sforii este un loc foarte popular în rândul turiștilor. Pentru cei pasionați de priveliști inedite, seara pot merge la Cetățuia pentru a vedea luminile orașului de sus.

Persoanele dornice de aventură pot merge și pe dealul Tampa în minivacanța de 1 decembrie. De acolo se poate vedea semnul cu Brașov. Puteți face o plimbare și cu telecabina.

Obiective turistice pe cale poți vizita în Brașov

Biserica neagră din Brașov

Biserica Neagră este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Brașov. Sursa foto: 52412837 © Ncristian | Dreamstime.com

Persoanele care aleg să meargă la Brașov în minivacanța de 1 decembrie trebuie să viziteze și Biserica Neagră. Alte locuri pe care le poți vizita sunt Turnul Alb și Turnul Negru. În cele trei zile poți bifa și Sinagoga sau Poarta Schei.

Familiile cu copii pot merge la Parc Aventura Brașov sau la Paradisul Acvatic, un fel de Therme ca în București.

Minivacanța de 1 decembrie îți poate oferi experiențe frumoase în Brașov, dar și în împrejurimi. Castelul Bran este un alt obiectiv turistic pe care trebuie să îl vezi. Un loc care merită explorat este și Amfiteatrul Transilvania, care oferă o privește de 360 de grade.

Târgul de Crăciun de la Brașov, deschis în minivacanța de 1 decembrie

Târgul de Crăciun din Brașov

Târgul de Crăciun din Brașov se deschide de Sfântul Andrei. Sursa foto: 108743371 © Gavenea Gheorghe Sorin | Dreamstime.com

Piața Sfatului va găzdui, începând cu 30 noiembrie, Târgul de Crăciun din Brașov. Primăria Municipiului Brașov a pregătit un cadru de poveste și multe surprize pentru turiști. Atmosfera va fi una de sărbătoare, îmbrăcată în mirosul îmbietor de turtă dulce și vin fiert.

Târgul de Crăciun de la Brașov va avea loc în perioada 30 noiembrie 2023 - 7 ianuarie 2024. În minivacanța de 1 decembrie, dar și în alte seri, vor fi organizate diverse evenimente la care turiștii pot participa.

Deschiderea se va face de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, la ora 10:00. În aceeași zi va fi aprins și bradul care a fost amplasat în Piața Sfatului. În cadrul Târgului de Crăciun de la Brașov va fi și Atelierul lui Moș Crăciun, potrivit autorităților.