Evenimentul Zilei > Sport > Ministrul Stroe, îngrijorat: „Pare că sportul se transformă într-un focar!”. Ce propune
Ministrul Stroe, îngrijorat: „Pare că sportul se transformă într-un focar!”. Ce propune

Ministrul Stroe, îngrijorat: „Pare că sportul se transformă într-un focar!”. Ce propune

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a reacționat după ce șase jucători ai lui Dinamo au fost confirmați cu noul coronavirus.

„Nu poate fi vorba de o zi bună. Situația nu e plăcută, e chiar îngrijorătoare. Descoperirea acestor cazuri aduce îngrijorare în ceea ce privește practicarea sportului. Pare că sportul se transformă într-un focar, ceea ce nu ne dorim.

Le urez celor de la Dinamo multă sănătate. Permanent am fost primul avocat al sportului. Trebuie să ne adaptăm acestei epidemii. Abordarea mea e una care ajută, viața noastră trebuie să meargă înainte. Trebuie să facem un cadru prin care să facem totul mai previzibil. Depindem de evoluția pandemiei la nivel global și nu vrem să riscăm nimic”, a declarat Ionuț Stroe, la Digi Sport.

Mai mult, ministrul Sportului se teme de faptul că Liga 1 nu se va putea încheia, dacă vor apărea și alte infectări. Astfel, Ionuț Stroe sfătuiește cluburile să se gândească la soluția izolării totale, așa cum au făcut înaintea reluării meciurilor.

„Eram mulțumit până acum, când echipele s-au pregătit în regim de izolare totală. Acum, evident că peste tot în lume au apărut cazuri, dar mă îngrijorează că avem mici focare la anumite cluburi. Nu îmi permit să fac judecăți, sunt anchete care se desfășoară.

Dar aș recomanda cluburilor, dacă vor să termine această competiție, să se gândească serios la revenirea în cantonamente cu izolare. Mai sunt puțin meciuri și poate ar fi o soluție. Îmi doresc să se termine totul pe teren.

Dacă am respecta regulile în vigoare, numărul de cazuri ar fi mult mai mic. Avem exemple negative în toată societatea. Nu se respectă niște norme făcute să protejeze sănătatea publică. Așa e peste tot în lume”, a mai spus ministrul Stroe.

În acest moment, întregul lot al „alb-roșilor” se află în izolare, la baza din Săftica, iar meciul restant cu formaţia Chindia Târgovişte, care urma să se dispute în această seară, de la ora 19:00, va fi reprogramat la o dată care va fi anunţată ulterior.

Dinamo se confruntă pentru a doua oară cu probleme legate de COVID-19 după ce la 11 iunie, cu doar o zi înainte de reluarea campionatului Ligii I, a fost depistat pozitiv unul dintre maseurii echipei. Partida Dinamo – Chindia Târgovişte, care era programată la 12 iunie în cadrul etapei a 3-a a play-out-ului Ligii I, a fost amânată la momentul respectiv pentru 16 iulie.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: