Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Sănătăţii: „De la 1 iulie România trece la cel mai mic preţ european la medicamente”
Ministrul Sănătăţii: „De la 1 iulie România trece la cel mai mic preţ european la medicamente”

Ministrul Sănătăţii: „De la 1 iulie România trece la cel mai mic preţ european la medicamente”

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, a anunţat, luni, la Guvern, că de la 1 iulie România va avea cel mai mic preţ european la medicamente. Toată procedura de reducere a preţurilor a fost finalizată, fiind purtate discuţii atât cu CE şi FMI, cât şi cu producătorii şi distribuitorii.

„De la 1 iulie România trece la cel mai mic preţ european la medicamente, aşa cum este normal şi cum confirmă şi contextul socio-economic. Preţurile nu pot fi similare celor din ţările cu PIB-uri mai puternice. Au fost discuţii şi cu Comisia Europeană, cu FMI, cu asociaţiile de producători şi distribuitori de medicamente, cu lanţurile de farmacii, ca să asigurăm distribuţia continuă şi să nu fie probleme în aprovizionare şi este finalizată toată procedura”, a spus Bănicioiu, informează digi24.ro.

El a precizat că toate noile preţuri ale medicamentelor, reduse cu 20%, au fost afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, l-a vizitat, duminică, pe premierul Victor Ponta în Turcia, unde acesta a fost operat la genunchi. Ulterior, Ponta a anunţat pe Facebook că de la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20% – „o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern”.