Evenimentul Zilei > Politica > „Ministrul OZN” Mircea DUŞA, propunerea lui PONTA pentru funcţia de PREMIER INTERIMAR: Un comic vestit al ecranului
„Ministrul OZN” Mircea DUŞA, propunerea lui PONTA pentru funcţia de PREMIER INTERIMAR: Un comic vestit al ecranului

„Ministrul OZN” Mircea DUŞA, propunerea lui PONTA pentru funcţia de PREMIER INTERIMAR: Un comic vestit al ecranului

“Ministrul OZN”, Mircea Duşa, este propunerea lui Victor Ponta pentru a prelua funcţia de prim-ministru interimar până când va fi instituit un nou Guvern. Doar că de-a lungul timpului, ministrul actual al Apărării, a devenit un maestru al gafelor.

„Trupurile neînsuflețite” și OZN-urile l-au făcut celebru pe Mircea Duşa.

„Este foarte necesar să achiziționăm avioanele pentru că aproape zilnic spațiul aerian al țării este forțat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol. (….) Ieri noapte s-a întâmplat ultima oară, sunt detalii care nu pot fi făcute publice”.

Aflat în luna iunire la Baza Aeriană 90 de la Otopeni, pentru a întâmpina avioanele militare care se întorceau cu răniții și persoanele decedate în accidentul de autocar din Muntenegru, ministrul Apărării a rostit celebra frază: “Pe măsură ce se finalizează formalitățile de partea din Muntenegru, vom efectua și zborul cu trupurile neînsuflețite ale cadavrelor celor decedați”. ^ Pe 31 ianuarie 2013, ministrul Apărării s-a declarat bucuros de revenirea sa “în județul Craiova”.
O lună mai târziu, Dușa a explicat într-un mod original necesitatea cumpărării avioanelor F-16. „Este foarte necesar să achiziționăm avioanele pentru că aproape zilnic spațiul aerian al țării este forțat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol. (….) Ieri noapte s-a întâmplat ultima oară, sunt detalii care nu pot fi făcute publice”.

În primăvara anului 2014, Dușa a mai spus că „este o noutate ca delfinii dresați pentru misiuni de luptă să se afle în Marea Neagră și atunci când publicul va avea acces la această structură va fi ceva foarte interesant”.

Premierul Victor Ponta a anunțat că-l propune pe Mircea Dușa, actualul ministru al Apărării, să preia interimar funcția de premier. Propunerea trebuie acceptată de președintele Klaus Iohannis.


Premierul Victor Ponta a demisionat. El a anunţat că actualul Cabinet îşi va îndeplini atribuţiile până la formarea noului guvern. Victor Ponta a demisionat în urma unei discuții pe care a avut-o aseară cu Gabriel Oprea. Surse politice au declarat pentru EVZ că variantele pe care președintele Klaus Iohannis le ia în calcul în vederea nominalizării unui nou premier sunt: Dacian Cioloș și George Maior.